Reklamwebben i Svedala AB - Åklagarmyndigheten ändrar inte åklagares beslut att lägga ner förundersökningen mot Betsson

Åklagarmyndigheten ändrar inte åklagares beslut att lägga ner förundersökningen mot Betsson

Newsdesk 11/6 12:33

Reklamwebben har polisanmält Betsson för bedrägeri.

Avskrivning kom närmast med vändande post. Motiveringen är dessutom felaktig, ansvarig polis har inte ens läst anmälan utan går och tror att saken kan avgöras som civilrättsligt mål i svensk domstol.

Genom Betssons juridiska avtal kan det inte avgöras av någon domstol i något land. Utom om polis och åklagare gör ett åtal. Att polisen skyddar svenska spelare (som har liknande avtal i det finstilta) och företag mot grovt bedrägeri genom juridiska avtal av slavkontraktstyp borde vara en självklarhet, säger Reklamwebbens vd.

Beskrivning av bedrägeri

Bedrägeri innebär att en gärningsperson vilseleder (lurar) någon att göra något som denne annars inte skulle ha gjort. Vilseledandet måste medföra att gärningspersonen tjänar ekonomiskt på det och att det leder till ekonomisk skada för den som blir vilseledd.
Om ett bedrägeri avser ett betydande värde kan det också räknas som grovt.

Grovt bedrägeri kan innebära att en gärningsperson:
Missbrukat ett allmänt förtroende.
Utsatt någon för en särskilt kännbar skada

Allt detta har hänt. Med den skillnaden att Reklamwebben för att kunna se sitt saldo varit tvingad att klicka på "jag godkänner" de nya villkoren. När detta blivit en vana och ingen längre läste 25 sidor finstilt ändrades villkoren.

Plötsligt är avtalet ändrat, kan inte ens avgöras av en domstol, endast av skiljenämnd på Malta. Avtalet förvandlat till ett slavkontrakt där Reklamwebben var rättslös.

Det är inte rimligt att Betsson har fribiljett att begå handlingar som skulle sannolikt renderat en svensk medborgare uppemot 6 års fängelse. Rättssystemet måste skydda oss mot att företag som Betsson, med enorma resurser, använder svensk lag som redskap att begå handlingar som normalt är grovt brottsliga.

Därför tillskrev Reklamwebben åklagare och begärde överprövning av nedläggningen.

Återigen kom avslag närmast med vändande post.

Då begärde Reklamwebben överprövning av Åklagarmyndigheten. Som inte ens granskat ärendet utan bara rakt av avslutat detta. Beslutet finns att ladda ner som PDF, det sista dokumentet på sidan

http://reklamwebben.com/uncategorized/dokument/

Vi är lurade på över 15 miljoner kronor och utsatta för brott som med en normal förövare kan ge upp till 6 års fängelse om hen blir dömd. Då hjälper inte polisen oss. När vi skriver till åklagare instämmer denne. Det är fritt fram för bedrägerier bara det ingår i bedrägeriet att lura offret att skriva bort sin rättssäkerhet, anser vd Gert Strand.

För formens skull kommer vi att begära överprövning av Åklagarmyndighetens beslut innan vi går vidare till regering och EU, om det behövs.

Troligen skrattar andra länder åt Sverige, vi har därför funderingar på att informera samtliga länder i Europa. Detta kan vara starten på en ny brottsvåg där grov kriminalitet plötsligt är laglig, tror Reklamwebbens vd.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Betsson

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status