Järfälla kommun - Klart med 800 nya bostäder i centrala Jakobsberg

Klart med 800 nya bostäder i centrala Jakobsberg

Newsdesk 9/6 06:29

Järfälla kommun växer i alla kommundelar. I en förnyad detaljplan för Jakobsbergs centrum ges utrymme för 800 nya bostäder med närhet till befintlig service och med kollektivtrafiknära läge. Kommunfullmäktige i Järfälla gav på tisdagskvällen grönt ljus för fyra nya bostadsprojekt i centrala Jakobsberg.

I Järfälla växer stadskvarteren upp. Förutom Barkarbystaden där det byggs mycket sedan flera år tillbaka ökar nu byggtakten även i Jakobsberg. Med närheten till bra kollektivtrafik och väl utbyggd service bara en dryg kvart från Stockholms city är Jakobsberg ett allt mer attraktivt val för många.

? Jag är glad att vi nu kan gå vidare och utveckla centrala Jakobsberg med 800 bostäder, såväl nya hyresrätter som bostadsrätter. Det innebär också att nya mötesplatser skapas i Jakobsberg med ett rikare utbud av butiker, nöje och service för Järfällaborna, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Kommunfullmäktige i Järfälla godkände på tisdagskvällen fyra nya exploateringsavtal med olika aktörer på bostadsmarknaden.

Bostadsrätter och hyresrätter

Järfällahus ska enligt ett nytt avtal bygga cirka 135 hyreslägenheter i hus med fyra till åtta våningar, där de högre husen placeras mot Poppelallén mot Riddarparken. I områdets västra del föreslås att en lokal för förskola i byggnadens bottenvåning.

Centrumägaren Citycon ska i samarbete med Riksbyggen byggacirka 400 nya bostadsrätter i två kvarter på delar av den så kallade Tornérparkeringen norr om Folkungavägen. Bebyggelsen ska variera mellan sex och nio våningar.

Utmed Folkungavägen, nära centrum kommer Skandia Bostäder att bygga cirka 110 lägenheter med hyresrätt. De nya husens höjd varierar från tre till åtta våningar med de högre husen placerade mot Folkungavägen, där bottenvåningen föreslås innehålla olika typer av verksamheter.

Strax söder om Jakobsbergs centrum ska Stena Fastigheter Öst bygga 150 hyreslägenheter vid Nybergstorg. Den nya bebyggelsen utgörs av sju olika byggnader varav sex ska sammanlänkas för att skapa nya innergårdar med stöd av den befintliga bebyggelsen utmed Vasavägen.

Utvecklingen av centrala Jakobsberg tar nu fart ordentligt. Fler bostäder och nya mötesplatser skapar också ett bredare utbud av butiker och service för boende i kommunen.

Mer information

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status