Textile Fashion Center - Knappt en vecka kvar tills världens första cyborg gästar Sverige och Borås

Knappt en vecka kvar tills världens första cyborg gästar Sverige och Borås

Newsdesk 8/4 08:14

Gör ett besök i framtiden under eventet Open Textile Fashion Center. Fredag 15 april kl 17.00 möter du Neil Harbisson som är både människa och teknik. Han är först i världen att bli registrerad som cyborg, en organism som består av både organiska och syntetiska kroppsdelar. Sedan 2005 har Neil nämligen ett implantat i sitt huvud i form av en antenn som han uttrycker det själv "ringer telefonsamtal till hans hjärna". Antennen plockar upp ljudvågor och transporterar informationen in i Neils huvud. Det kan vara elektromagnetisk strålning, telefonsignaler, musik, video eller bild som översätts till ljud och antennens internetanslutning gör även att Neil kan ta emot signaler och data från satelliter. 

Neil föddes färgblind och har hela sitt liv sett världen i gråskalor men med hjälp av antennen kan han uppfatta synliga såväl som osynliga färger genom ljudvågor, vilket han använder sig av i sitt konstnärsskap. Han skapar färgkonserter, gör ljudporträtt och mänskliga färghjul utifrån de ljud varje människa strålar ut beroende på ansiktets färg samt skapar färgschema av kända musikstycken och historiska tal. Neils konst har tillsammans med bland andra Yoko Ono och Mariana Abramovic rankats bland 10 mest chockerande någonsin. 

Textile Fashion Center bjuder in till en öppen, kostnadsfri föreläsning där Neil Harbisson berättar mer om sitt konstnärsskap och om sitt liv. Om hur han blev en cyborg, om Cyborg Foundation där han slåss för cyborgs rättigheter, om hur tekniken fört honom närmare naturen, begränsningar i vår mänskliga uppfattningsförmåga och relationen mellan färg och ljud och människa och teknik. 

Vid frågor eller kontakt till Neil Harbissons presstalesperson, vänligen hör av er till 

Matilda Simon Ekström
Marknadskoordinator, BSTF AB, Textile Fashion Center

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status