Knauf Insulation - Knauf första leverantör bakom unikt skaktest av lösull

Knauf första leverantör bakom unikt skaktest av lösull

Newsdesk 2/5 10:00

Som första leverantör har Knauf Insulation ett tredjepartskontrollerat sättningstest för lösull. Därmed kan hustillverkare som jobbar med prefabricerade element vara helt trygga med att det inte blir några sättningar av lösullen under transport.

Knauf Insulations senaste innovation är Supafil Max. Det handlar om en industrialiserad prefabricerad rigg som blåser stora ytor med lösull och färdigställer det prefabricerade elementet. En perfekt lösning för alla hustillverkare som bygger hus i fabrik.

Intresset från hustillverkare har varit stort, men de har av förståeliga skäl efterfrågat någon form av garanti på att det inte blir sättningar i lösullen under transport.

? Knauf Insulation har jobbat i flera år med att hitta en lösning, och för att nu få en tredjepartskontroll av detta kontaktade vi RISE, säger Kenneth Ingmarsson, teknisk chef för Knauf Insulation i Norden.

På RISE (Research Institutes of Sweden) fick produkten genomgå oberoende, internationella skaktester och autentiska transporter i olika sorters lastbilar på olika typer av vägar.

? Efter en vecka med stenhårda tester landade vi i exakt rätt densitet. Det innebär att vi nu har ett certifikat för transport, dessutom med god säkerhetsmarginal, säger Kenneth Ingmarsson.

Så här gjordes testet

Testet gick till så att lösull blåstes manuellt i regelmässigt byggda element, såväl mindre element som fullstora väggelement i olika utföranden. Skaktestet som gjordes innebär att elementet sätts fast på en rigg som skakar rejält under en timmes tid.

? Det är en gigantisk skakning i ett brett frekvensomfång, vad som helst skulle skaka sönder under testet. Vi blåste, skakade, tömde, blåste nytt, skakade och tömde tills vi hittade rätt densitetnivå. Då testade vi även att transportera elementen på trailer på olika vägar. Vi mätte igen ? och det visade sig att det inte hade blivit någon sättning under transporten heller, säger Kenneth Ingmarsson.

Nästa steg ? SINTEF-certifikat

Det här innebär att Knauf Insulation har öppnat marknaden för att blåsa lösull på fabrik ? och som första leverantör har ett tredjepartskontrollerat sättningstest. Nu påbörjas även processen med att konvertera till SINTEF-certifikat, ett naturligt steg i och med att det redan nu finns ett mycket stort intresse från norska hustillverkare.


För mer information:

Kenneth Ingemarsson, teknisk chef för Knauf Insulation i Norden
Mobile: + 46 (0) 70 385 77 05
Email: ki@knaufinsulation.com


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status