Vita Creo - Kombucha är drycken på allas läppar

Kombucha är drycken på allas läppar

Newsdesk 21/3 14:12

Men egentligen borde det ju heta i var mans mage för det är ju framförallt där den gör nytta. I tarmen skall vi ha 2 kg nyttiga bakterier, 80% av det som lämnar vår kropp ner i toaletten som sk. nr 2 är bakterier. Det vill alltså till att vi fyller på! Dricka Kombucha är ett sätt!

I vår moderna kost är mycket först processat sen uppvärmt hemma i vårt eget kök. Mjölksyrabakterier och enzymer dör i stor utsträckning vid ca 43 grader C. Äter vi inte ekologiskt och därmed med rätta sköljer våra frukter och grönsaker får vi i oss väldigt lite naturliga mjölksyra bakterier.

Det började med surdeg, nu forsar en fermenteringsvåg över världen. Det är till viss del ett återtag av gamla metoder men även ett experimeterande med nya saker. Vad sägs om ansiktsmask gjord på Scoby, den kultur som Kumbuchan använder i sin jäsprocess?

Till de vanligaste fermenterade livsmedlen förutom Kombucha är; mjölksyrade grönsaker, Kimchi, Tempeh, Natto, Jun, Vattenkefir och Mjölkkefir.

I sin Kombucha kan man se fram emot att få i sig förutom mjölksyrabakterier bl.a. 2-keto-glukonsyra som tillskrivs extra gynsamma egenskaper, samt även ättiksyra, antioxidanter, mineraler och enzymer.

Kombucha finns färdig att köpa i hälsokostbutiker, eko-butiker och vissa caféer och restauranger. När man väl fått smak köper man en egen kultur och fermenterar själv hemma i köket. Naturell smakar den söt-syrligt med karaktär av det te man använt. Man kan sen fermentera en andra gång och då sätta prägel på smaken med hjälp av kryddor, örter, bär och frukt.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status