Plana Juridiska - Konkursstatistiken vänder nedåt igen

Konkursstatistiken vänder nedåt igen

Newsdesk 1/6 07:48

Förra månadens trendbrott i konkursstatistiken höll en månad. Nu är siffrorna återigen på väg nedåt och antalet konkurser minskar jämfört med samma period förra året. Totalt gick 545 aktiebolag i konkurs under maj vilket är en minskning med 7 procent jämfört med samma månad förra året.

-Vi har haft stadigt sjunkande siffror sedan oktober 2014 ända till förra månaden när konkurserna ökade. Maj månad visar återigen på sjunkande siffror även om det är en liten minskning. Vad vi också kan se är att medelomsättningen i de företag som gått i konkurs har ökat? från 4,1 miljoner i april till 5,6 under maj, säger Krister Jonsson, Sverigechef på Creditsafe.

Totalt gick 545 aktiebolag i konkurs under maj, vilket kan jämföras med 587 året innan. Den totalt största konkursen stod bitcoinföretaget KnC 20 nm Sweden AB för, 563,4 miljoner. Företaget ingår i KnC-koncernen med sju företag i Sverige som nu alla gått i konkurs (total omsättning 976, 7 miljoner och 52 anställda).

Näst efter tre av företagen inom KnC-koncernen var de till omsättning största konkurserna Medge Consulting Sports AB i Stockholm, 77,2 miljoner och ÖPD Subsea AB i Göteborg, 65,8 miljoner.

Sett till antalet anställda som berördes av konkurs återfinns två Stockholmsföretag i toppen, AAA MediGrupp AB med 71 anställda och KnC Resources AB med 48 anställda.

Totalt berördes 1 220 anställda av konkurserna i maj vilket är en minskning med 11 procent jämfört med samma period förra året (1 374). 30 av de 545 företagen hade fler än 10 anställda.

Av de tre storstadsregionerna är det i Skåne hjulen rullar på bäst just nu. Under maj månad gick 80 företag i konkurs jämfört med 100 företag förra året, en minskning med 20 procent. De flesta län har minskade eller samma antal konkurser och precis som förra månaden är det Gotland, Jönköping, Kalmar och Västernorrland som ökat antalet konkurser jämfört med maj förra året. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status