Lindorff - Konsumtionsprofilen visar; nära 40% av Stockholmarna amorterar inte på sina lån

Konsumtionsprofilen visar; nära 40% av Stockholmarna amorterar inte på sina lån

Newsdesk 7/7 06:00

Resultat från självskattningstestet Konsumtionsprofilen, som Lindorff lanserade i slutet av förra året, visar att så många som nästan 40% av de som har lån och bor i Stockholm inte amorterar. Jämförelsevis med andra regioner ligger Stockholm högst följt av Kronoberg och Kalmar. De regioner där flest personer med lån också amorterar är Norrbotten och Västerbotten.

Totalt har nästan 7000 personer svarat på frågan om man amorterar på sina lån. Av dessa är det 20% som inte alls amorterar. 30% svarar att de inte har några lån.

- Vi håller på att analysera de svar som kommit in genom Konsumtionsprofilen och då sett att frågan om amortering skiljer sig lokalt där Stockholm ligger högst i antalet personer som inte alls amorterar. Vid eventuella räntehöjningar ser vi såklart en uppenbar risk för dessa att hamna i en tuff privatekonomisk situation. Det faller sig naturligt att Stockholm ligger högst med tanke på prisläget på boende och vi vill med bland annat Konsumtionsprofilen hjälpa till att skapa större medvetenhet om sitt ekonomiska läge, säger Jörgen Utgren, CDO och Marknadschef, Lindorff Sverige.

Lindorff har den senaste tiden, förutom Konsumtionsprofilen, lanserat Kundombudsmannen (en förenklad möjlighet för gäldenärer att komma in med synpunkter, frågor och eventuella klagomål gällande sina skulder), Lindorff24 (ett webbverktyg som gör det enkelt att få en överblick över sina skulder) och ett samarbete med den digitala brevlådan Kivra. Snart kommer fler tjänster och kanaler att presenteras. Allt i syfte att underlätta för användare.

För mer information:
Jörgen Utgren, CDO och Marknadschef Lindorff Sverige ? Tel: 076-326 1250, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status