Artex - KONTORSMO?BLER MED INBYGGD LUFTRENING ? NY TREND

KONTORSMO?BLER MED INBYGGD LUFTRENING ? NY TREND

Newsdesk 8/2 06:30

Nästa stora trend för kontorsmöbler och kontorsmiljöer är fokus på förbättrad inomhusluft för att öka välbefinnande och minska hälsorisker. Det är tydligt på Stockholm Furniture & Light Fair 2016 på Stockholmsmässan 9-13 februari där det kanske allra hetaste är kontorsmöbler och inredningsdetaljer med inbyggd luftrening. På mässan visar kontorsmöbeltillverkaren Götessons såväl en soffa som en bordsskärm där det svenskutvecklade och patenterade konceptet Pure Air Zone för luftrening i möbler och inredningsdetaljer är integrerat.

Under många år har utvecklingen av kontorsmöbler och kontorsmiljöer fokuserat på ergonomi, ljud och ljus. Nästa stora trend är inomhusluften. Det handlar om att motverka negativa effekter av dålig inomhusluft och istället skapa miljöer som gör att de som arbetar där känner sig friska, glada och därför också får mer gjort på arbetet.

-Det finns två vinnare i den här utvecklingen. Förutom bättre hälsa och ett större välbefinnande för dem som vistas på en arbetsplats är det intressant för arbetsgivarna då det resulterar i ökad effektivitet på jobbet, bättre resultat och mindre sjukfrånvaro, säger Mats Rydsund som är en av initiativtagarna till Pure Air Zone.

Själva idén med Pure Air Zone är att skapa lokala zoner av renad luft där nivån av hälsovådliga partiklar i luften ligger mycket lågt. Med Pure Air Zone integrerat i en möbel eller inredningsdetalj filtreras minst 80 procent av de hälsovådliga partiklarna bort.

Pure Air Zone fungerar så att en fläkt drar in förorenad luft från omgivningen genom ett förfilter och ett finfilter. Den rena luften tar sig sedan genom en flödesutjämnande konstruktion och blåser ut genom tyget på möbelns framsida med låg hastighet och sprider sig framför möbeln och trycker bort förorenad luft.

Bakgrunden till det ökade intresset för inomhusluftens kvalitet är att luftföroreningar idag utgör en mycket stor hälsorisk. FN-organet WHO bedömer att luftföroreningar är den enskilt största hälsorisken i världen och har räknat ut att i Sverige dör 5 000 personer årligen i förtid i sjukdomar orsakade av luftföroreningar. Riskerna är störst inomhus då inomhusluften, enligt Socialstyrelsen, innehåller upp till fem gånger mer skadliga partiklar.

-Det här är allvarligt och fick oss att utveckla en lösning som komplement till central luftrening eller portabla luftrenare för att uppnå riktigt ren luft där vi befinner oss - vid skrivbordet, i soffan eller sängen. Mätningar har visat att det inte räcker med traditionell luftrening, säger Rydsund.

Resultatet blev Pure Air Zone som är patenterat och varumärkesskyddat och som fungerar som ett slags Gore Tex, det vill säga att olika möbeltillverkare får använda konceptet integrerat i sina möbler. Den svenska möbeltillverkaren Götessons är först i världen med att ha utvecklat produkter med Pure Air Zone integrerat - en bordsskärm och om en soffa.

Besök Götessons eller Artex monter på Stockholm Furniture & Light Fair 2016: Soffan är helt nyutvecklad och presenteras under Mässan tillsammans med bordsskärmen i Götessons monter A40:18 samt i Artex monter A20:04.

För mer information, kontakta: Mats Rydsund, VD (delat ledarskap) och initiativtagare, tel: 070-665 94 00, e-mail: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status