Margreth Dahlqvist arkitektur & design AB - Kontorstrapetsen är den nya produkten som får oss att må bättre på arbetsplatsen. Nu premiärvisas den på Stockholm Furniture Fair.

Kontorstrapetsen är den nya produkten som får oss att må bättre på arbetsplatsen. Nu premiärvisas den på Stockholm Furniture Fair.

Newsdesk 7/2 18:11

Kontorstrapetsen är den nya produkten som får oss att må bättre på arbetsplatsen. Nu premiärvisas den på Stockholm Furniture Fair.

Vi behöver ta micropauser från det monotona arbetet och ändra kroppsställning. Den nya vägghända produkten Kontorstrapetsen uppmuntrar oss till god hälsa och kreativitet. Med dess materialval och design passar den in på våra arbetsplatser, på ytor där möbler annars inte får plats.

Kontorstrapetsen är en produkt för alla arbetsplatser som påverkar kroppen på ett negativt sätt. Kontor är kanske det första man tänker på, men Kontorstrapetsen gör även stor nytta på andra arbetsplatser som till exempel kök, pausutrymmen i detaljhandeln, skolor (både för personal och elever), sjukvården och byggbaracker. Kontorstrapetsens design och materialval gör att den särskiljer sig från gymlokalernas och ergonomernas produkter. Den ska passa in i den nutida inredningsarkitekturen, där material som trä, metall och läder är självklara materialval. Infästningarna och formgivningen inger ett förtroende - man ska kunna lita på att den håller för att hänga i.

Många arbeten ger förslitningsskador och sjukskrivningar pga. värk från rygg, axlar och nacke. Vi behöver ta micropauser från det monotona arbetet och ändra kroppsställning, gå till skrivaren men även röra på oss mer genom att sträcka ut, stretcha och träna musklerna. - ?På arbetsplatser behövs det produkter som stödjer och uppmuntrar till god hälsa och kreativitet. Det är viktiga förutsättningar för att vi ska trivas på jobbet och i förlängningen även för produktiviteten och lönsamheten?, säger Catarina von Matern, en av formgivarna till Kontorstrapetsen.

I dag kan man bl.a. hitta Kontorstrapetsen på Västra Götalandsregionens kontor i Stockholm och på Pensionsmyndigheten i Hornstull. På Restaurang Station i Stockholm sitter en trapets monterad inom de interna köksytorna. - ?Förr hängde vi i fläktkåpan vid spisen. Men nu går vi hit och hänger en stund istället?, säger kökschefen Tomas.

I dag ska kontor vara yteffektiva och antal kvadratmeter per person räknas noga. Bra ytor används till arbetsplatser, men det finns alltid ytor som pga. ljud eller brist på dagsljus inte lämpar sig till arbetsplatser. Ytor nära kopieringsrum, pausutrymmen och gångstråk blir omöblerade och outnyttjade. Brandkrav gör att lös inredning inte får blockera utrymningsvägar. Det är dessa ytor som den vägghängda Kontorstrapetsen med fördel kan monteras i. Häng en stund vid kopieringsrummet eller i kön till kaffemaskinen.

Kontorstrapetsen premiärvisas på Stockholm Furniture Fair 2016 i monter: B12:43. Mässan pågår 9-13 februari 2016 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Kontakt: Margreth Dahlqvist +46 72 509 17 17

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status