ihopa - Kreditz och ihopa lanserar samarbete för att säkra upp den växande delningsekonomin

Kreditz och ihopa lanserar samarbete för att säkra upp den växande delningsekonomin

Newsdesk 28/5 06:04

Det svenska fintech-bolaget Kreditz, som gör en tjänst för kreditupplysning i realtid som baseras på konsumentens banktransaktioner, och ihopa ? marknadsplatsen där konsumenter kan köpa och äga kapitalvaror i grupp ? inleder ett samarbete för att det ska bli tryggare att köpa och äga saker tillsammans.

När man köper och äger saker tillsammans vill man såklart veta att de övriga i produktcirkeln kan uppfylla de ekonomiska delarna i ägandet genom hela avtalsperioden. Med Kreditz kan våra användare kolla upp att de övriga i den tilltänkta produktcirkeln faktiskt har de ekonomiska förutsättningarna för att fullfölja samägandet.

? säger Johannes Dahlberg, marknadschef och grundare av www.ihopa.com.

Enligt en tidigare undersökning av PWC beräknas delningsekonomin växa från 145 miljarder (15 miljarder dollar) kronor från 2014 till hela 3 425 miljarder kronor (355 miljarder dollar) år 2025.

En förutsättning för att delningsekonomin ska kunna växa enligt denna prognos är att vi ska kunna lita på varandra, och för att kunna lita på varandra kommer vi exempelvis att behöva dela vår finansiella ställning och betalningsförmåga med andra konsumenter när vi köper, hyr och säljer av och med varandra. Med Kreditz app kan du göra just detta på ett enkelt sätt utan att röjda de underliggande finansiella detaljerna.

? säger Roni Zacharion, Kreditz VD och grundare.

Samarbetet är en viktig del för ihopa till att förenkla för konsumenter att köpa och äga kapitalvaror såsom trädgårdsmaskiner, hobbyutrustning och båtar tillsammans.

Om man tänker på en kapitalvara som en båt för runt 200.000 så är det många som gärna skulle ha en men färre har råd. Ett ännu färre antal tycker att den är värd att köpa och äga ensam. Att äga som grupp ger en helt annan värdekalkyl ? fler kan tycka att båten är värd kostnaden. Dessutom delas arbetet kring båten. Det behöver inte heller vara en ny båt ? det går också att sälja andelar i en båt man redan äger och därmed konvertera den till andelsbåt. Att äga tillsammans är en effektiv form av konsumtion och Kreditz är en viktig partner som kan hjälpa oss att nå detta.

? avslutar Johannes Dahlberg, på ihopa.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status