Kronfönster AB - Kronfönster förvärvar Knäredsfönster

Kronfönster förvärvar Knäredsfönster

Newsdesk 22/12 09:53

Kronfönster har köpt tidigare Knäredsfönster, med maskiner och all utrustning, rättigheter och verktyg. Kronfönster kommer återlansera fönstersystemet med en rad produktförbättringar som Kronfönster Kronan under våren 2016.

Knäredsfönster var Sveriges enda kompletta fönstertillverkare, i den meningen att de tillverkade ALLT själva. Karmar, bågar, beslag, lister, bara glasen köps. Man hade förutsättningar för att komma riktigt långt eftersom man ägde alla rättigheter själva, hade alla verktyg och komplett tillverkning. Dessutom sålde man allt själva och hade inga återförsäljare. Prisbilden på fönstret kunde därför vara gynnsam med hög kvalitet. KWA fokuserade framförallt på trädgårdsmöbler i trä, därför fick man aldrig några volymer på fönstersidan. 

Vi ser enorm potential i Knäredsfönster-förvärvet, det som nu blir Kronfönster Kronan. Sortimentet passar mycket bra in i Kronfönsters strategi och ger oss möjlighet att fortsätta tillväxten. Vi är sedan några år tillbaka Sveriges största tillverkare av Pvc-fönster, vi har 2 egna fabriker för detta och vi har sedan 2010 egen tillverkning av träfönster och Trä med aluminiumbeklädnad. Men vår träfönsterfabrik har relativt liten produktionskapacitet, och den är uppbyggd för specialtillverkning, alltså när kunden vill ha något annat än vita standardfönster i trä eller trä med aluminium.

Knäredsfönster ger oss det vi saknat, volymtillverkning av vita träfönster eller trä/aluminiumfönster i modulmått (standardmått). Dessutom äger vi hela kedjan, vi tillverkar alla delar själva från beslag till färdigt fönster och är därför inte beroende av leverantörers prislistor eller svängningar i utbudet. Vi kan hålla lågt pris med mycket hög kvalitet. Vi styr själva över hela kedjan i tillverkningen och detta passar väl in i Kronfönsters överiga produktsortiment och strategi säger Carl-Gustaf Svensson, Styrelseordförande Kronfönster AB.

Kronfönster är idag ett av Sveriges starkaste varumärken i fönsterbranschen men vi är framförallt kända för pvc-fönster, även om vi är en av få fullsortimentstillverkare som tillverkar i pvc, trä och aluminium. VI har gjort denna resa på 10 år och vår ambition är att bli minst lika starka på träfönster / Trä/aluminium som på pvc-fönster. Detta företagsförvärv ger oss möjligheten. säger Svensson.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status