Hästföretagarna - Kvalitet i hästnäringen

Kvalitet i hästnäringen

Newsdesk 17/4 20:56

Kvalitetssäkring inom branschen har varit ett av Hästföretagarnas engagemang under föregående år, och arbetet fortsätter, i samverkan med Hästnäringens Nationella Stiftelse och LRF Häst. Det kunde utläsas ur verksamhetsberättelsen vid Hästföretagarnas föreningsstämma i Falkenberg på lördagen.

De kvalitetssystem som redan finns inom hästnäringens olika delar kartlades i en förstudie, och en enkät pågår för att se om det är intressant bland de aktiva med ett gemensamt kvalitetssäkringssystem. Exempel på redan befintliga är Svenska Ridsportförbundets Kvalitetsmärkt Ridskola och Länsförsäkringars Säker Hästverksamhet. Tanken är att etablera en grundstandard som ska kunna omfatta alla slag av företag eller ideella organisationer som har hästhållning, oavsett om hästarna används i områden som ridskola, turridning, trav eller finns i privata inackorderingsstall. De mer specifika systemen täcker sedan sina respektive grenar av hästnäringen.

Länk till enkäten: http://nshorse.se/2016/02/24/kvalitetssakring-av-svenskt-hastforetagande-behovs-det/

Fler aktuella frågor som Hästföretagarna arbetat med under året har varit arbetsmiljö och arbetsgivaransvar, tilläggsregistreringar av hästpass samt integration. Remissvar har lämnats om regleringar kring gödselhantering och hästpassförordningen.

Hästföretagarna arbetar nationellt med frågor som är viktiga för medlemmarna; i Landsbygdsdepartementets samarbetsgrupp häst, Hästhållningens yrkesnämnd, Jordbruksverkets referensgrupp häst, Landsbygdsnätverket och Skatteverkets referensgrupp hästbeskattning samt på inbjudan i regionala nätverk och organisationer.

Styrelsen för 2016 består av Aja Blomberg Andersson, Falkenberg, ordförande, och ledamöterna Annelie Andersson, Stockholm, Louise Kruse, Göteborg, Anna-Lena Johnsson, Umeå, Sigrid Bergåkra, Järvsö, Ylva Larsson, Värnamo, Anna Norberg, Kungsbacka och Patrick Reinthal, Göteborg.

Kontakt

Aja Blomberg Andersson

telefon: 070-332 69 60

mail:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status