Lantmäteriet - Kvartalssiffror från Lantmäteriet: Färre belånar fastigheten

Kvartalssiffror från Lantmäteriet: Färre belånar fastigheten

Newsdesk 26/4 04:00

Trots att det totala inteckningsbeloppet i Sverige fortsatte öka under första kvartalet 2017 minskade antalet ansökningar om inteckning för belåning av fastigheter avsevärt. Det visar data från Lantmäteriets fastighetsinskrivning.

Antalet ansökningar om inteckning i fastigheter minskade med 19 procent under årets första kvartal jämfört med samma period året innan. Under första kvartalet minskade även antalet sålda småhus med sju procent.

? Vi får gå tillbaka till 2011 för att se en motsvarande låg nivå på antalet inteckningsansökningar. Minskningen kan endast delvis förklaras av att det sålts färre småhus under perioden. Amorteringskravet har haft större effekt när det gäller det minskade antalet ansökningar om inteckning. Den minskning som vi nu ser av antalet ansökningar om inteckning har pågått sedan augusti förra året, säger Dennis Lindén, planeringschef på Lantmäteriets fastighetsinskrivning.

Inteckningsbeloppet i Sverige fortsatte samtidigt att öka under årets första kvartal. Jämfört med samma period 2016 ökade inteckningsbeloppet med 1,3 procent.

? Att inteckningsbeloppet i Sverige fortsätter att öka kan förklaras av att de som redan är inne på marknaden fortsätter belåna sig. Det är fortfarande relativt billigt att låna på sin bostad för andra ändamål med fastigheten som pant, säger Dennis Lindén.

För mer information, kontakta:

Dennis Lindén, planeringschef, Lantmäteriets fastighetsinskrivning

Telefon 026-63 34 48, e-post Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status