Lindorff - Kvinnor tar risker med sin privatekonomi på större allvar än män

Kvinnor tar risker med sin privatekonomi på större allvar än män

Newsdesk 25/1 08:30

En tredjedel av alla kvinnor i Sverige har ett konsumtionsbeteende som klart är i riskzonen för att dra på sig en betalningsanmärkning. Det är del av resultatet i webbtestet Konsumtionsprofilen, där man bland annat svarar på frågor om man är beredd att ta lån för att betala sina räkningar. Dock visar siffror från Kronofogden att flest antal betalningsanmärkningar som skickas ut går till män. Detta tyder på att kvinnor är mer medvetna och snabbare att ta risker med sitt konsumtionsbeteende på allvar.

Den 1 december 2015 lanserade kredithanteringsleverantören Lindorff webbtestet Konsumtionsprofilen. Konsumtionsprofilen är ett självskattningstest som erbjuder människor att få en lättillgänglig möjlighet att skapa en bild av sitt konsumtionsbeteende och därmed hur stor risken är att få en betalningsanmärkning. Efter drygt 4000 genomförda tester visar det sig att 48% av de som svarat säger sig ha fått en betalningspåminnelse det senaste året och 17% säger att de fått ett inkassokrav.

  • -Det är intressant att kvinnor generellt i högre grad är medvetna om risken med konsumtion på kredit. Den självinsikten vill vi veta mer om och syftet med Konsumtionsprofilen är att skapa en större medvetenhet hos gemene man om sin privatekonomi,säger Mireille Andersson Försäljnings- och marknadschef Lindorff Sverige

Resultat från Konsumtionsprofilen kommer att presenteras löpande.

För mer information om Konsumtionsprofilen:
Mireille Andersson Försäljnings- och marknadschef Lindorff - Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status