House of Brandy - LÄRARLÖNELYFTET ? Sysarb skapar ny modell för att PREMIERA PRESTATION!

LÄRARLÖNELYFTET ? Sysarb skapar ny modell för att PREMIERA PRESTATION!

Newsdesk 15/3 09:00

Sysarb inleder nu ett samarbete med flera kommunala och fristående huvudmän inom svensk skola för att ta fram en ny modell och ett verktyg kring hur bidraget för lärarlönelyftet kan fördelas och prestation bedömas.

Regeringens beslut om ett statsbidrag på sammanlagt 3 miljarder till de mest skickliga och engagerade lärarna skapar en stor utmaning för varje lönesättande chef inom skolan.

Att premiera skicklighet och utveckling i yrket är en av de viktigaste delarna i satsningen från regeringen. Men hur premierar man prestation?

Sysarb Group som är en ledande aktör inom lönekartläggning och professionell lönebildning, anser att man behöver en bra och genomarbetad modell för att kunna fördela de aktuella statliga medlen på ett begripligt och likvärdigt sätt. Så tillsammans med ett tiotal utvalda kommunala och fristående huvudmän inom svensk skola, inleder nu Sysarb ett projekt för att ta fram en ny modell och ett verktyg specifikt för lärarlönelyftet.

Följande tre områden kommer att behandlas:

  • Hur bedöma prestation och identifiera de bästa lärarna?
  • Hur lönesätta utifrån den gjorda bedömningen?
  • Hur förankra lärarlönelyftet och kommunicera utfallet med medarbetarna?

?I projektet kommer vi med vår samlade kompetens att skapa en unik modell och ett verktyg som ska hjälpa lönesättande chefer inom skolvärlden att bedöma och premiera lärares prestation.? Säger Daniel Edenholm, vd Sysarb.

Projektet startar den 16 mars och kommer att pågår under de närmaste månaderna. Den slutgiltiga modellen och det nya verktyget kommer att presenteras av Sysarb tillsammans med samarbetspartners på ett seminarium i Stockholm den 12 maj. 

Samarbetspartners i projektet är representanter från: Arboga, Arvidsjaur, Flen, Gnesta, Hallsberg, Heby, Kalmar, Leksand, Nybro, Vansbro, Salem och Sigtuna. 

Kontakt

Daniel Edenholm, vd Sysarb Group AB: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status