Geek Girl Meetup Ideella Förening - Landets främsta delningsekonomer, robotutvecklare och startupgrundare samlas på konferensen Geek Girl Meetup 2016: Better togetHer

Landets främsta delningsekonomer, robotutvecklare och startupgrundare samlas på konferensen Geek Girl Meetup 2016: Better togetHer

Newsdesk 18/5 08:27

Nu är det mindre än två veckor kvar till Geek Girl Meetup IFs riksevent helgen 28-29 maj, som sker i samarbete med Tekniska Museet i Stockholm. Under konferensen samlas talare som ekonomen Anna Felländer, A Million Minds-grundaren Madeleine Opira och robotutvecklaren Nerea de la Riva Iriepa för att inspirera fler kvinnor att ta för sig inom mansdominerade områden som teknik, IT och startups.

Geek Girl Meetup Ideella Förening verkar för att lyfta kvinnor inom mansdominerade områden som teknik, IT och startups, och rikseventet är årets höjdpunkt. Årets tema är Better togetHer - inspirerat av alla briljanta kvinnor som skapar innovationer och projekt inom socialt entreprenörskap, drar igång startups och visar världen att inget är omöjligt när alla hjälps åt. Under två dagar samlas geeks som definierar sig som kvinnor på Tekniska museet där såväl kända som okända talare delar med sig av sin kunskap i workshops och sessions.

Ett urval av årets talare är:

Anna Felländer, tidigare chefsekonom på Swedbank som bland annat lanserade begreppet Diginomics ? om nya ekonomiska drivkrafter som förändrar näringslivet och samhället, och kom med en rapport i höstas om den nya delningsekonomin, Sharing Economy. Anna har en bakgrund från Finansdepartementet och är idag en av våra tydligaste profiler i den ekonomiska debatten.

Johanna Davidsson, äventyrare vars nästa expedition blir att skida ensam 1300 km under två månader - på Sydpolen. Om vikten av att ha ett team bakom sig, även när det gäller soloprestationer. ?

Torill Kornfeldt, vetenskapsjournalist och expert på biohacking. Vad händer när gentekniken blir tillgänglig för alla?

Nerea de la Riva Iriepa, utvecklare inom hårdvara och lärare i robotteknik som ska prata om hur vi kan få fler tjejer intresserade av teknik.

Natassia Fry & Pegah Afsharian, grundarna av Kompis Sverige - en organisation som skapar kontakter mellan nya och etablerade svenskar.?

Malin Cronqvist, som vid 22-års åldern startade Help to Help, ett sätt att genom crowdfunding finansiera utbildningar i Tanzania.?

Madeleine Opira, grundare av A Million Minds, en tankesmedja som arbetar för att ändra bilden av miljonprogrammen och frigöra den potential som finns där.?

Konferensen är öppen för alla som identifierar sig som kvinnor. Lördagen den 28 maj avslutas med en fest i Spotifys lokaler, ditt alla, oavsett medlemsstatus eller kön, är välkomna.

Mer information om talarna och det övriga programmet finns på www.bettertogether.se
#GGM16

För mer information, pressinbjudan till konferensen eller intervjuförfrågningar vänligen kontakta pressansvariga: Lisa Evertsson Norrevik & Isabelle Kåge

Lisa Evertsson Norrevik
Mail: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status