LeaseGreen Sweden - LeaseGreens grundare Tomi Mäkipelto och Juho Rönni vinnare av Young Growth Entrepreneurs Of The Year 2017 i Finland

LeaseGreens grundare Tomi Mäkipelto och Juho Rönni vinnare av Young Growth Entrepreneurs Of The Year 2017 i Finland

Newsdesk 20/11 13:35

Tomi Mäkipelto och Juho Rönni har vunnit Young Growth Entrepreneurs Of The Year 2017 i Finland. Vinnarna tillkännagavs vid galan Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2017 i Helsingfors den 7 november. Enligt juryn gjorde LeaseGreens nytänkande affärsidé, unika servicelösning och snabba tillväxt stort intryck på domarna. Därutöver tilldelades Mäkipelto och Rönni också priset som Publikens Favorit vid galan.

?Det var ett stort erkännande för oss och för teamet. Jag vill tacka våra kunder och våra supportrar, som ju alla har trott på oss?, säger Tomi Mäkipelto.

?Det här är en mycket bra början, men vi har en lång resa framför oss. Vi bygger ett internationellt bolag med starka rötter i Finland. Vi har redan expanderat vårt affärsområde till att omfatta Sverige och vi undersöker också nya marknader?, säger Juho Rönni.

Tomi Mäkipelto till vänster i bild är vd för LeaseGreen, och Juho Rönni är LeaseGreens CFO. Tredje personen i bild är Jaakko Hirvola, vd Ernst & Young Finland.

LeaseGreen Group är ett snabbväxande cleantech-bolag som specialiserar sig på energianvändning och smarta bygglösningar för stora fastigheter. Energieffektivitet som service ger större bekvämlighet för hyresgäster och dygnet runt-kontroll av fastighetens skick för fastighetsägaren.

LeaseGreens vinst ökar stadigt. För 2017 förväntas vinsten uppgå till cirka 25 miljoner euro, att jämföra med 14,9 miljoner euro 2016. Företaget har 50 anställda som de flesta är högutbildade och erfarna projektledare och ingenjörer.

Tomi Mäkipelto och Juho Rönni startade LeaseGreen 2013. Tomi Mäkipelto är 35 år gammal och har tidigare arbetat på stora finska bolag som exempelvis Caverion, Plc och YIT, där han arbetat med affärsutveckling och energifrågor. Juho Rönni arbetade tidigare som investment banker på Goldman Sachs i London, där han översåg finansiella investeringsfrågor på finska gruvbolaget Talvivaara.

Ernst & Youngs Entrepreneur Of The Year är världens mest prestigefyllda affärsutmärkelse i entreprenörskap. Priset ska fira dem som bygger och leder framgångsrika, växande och dynamiska företag, och lyfter dem med regionala, nationella och globala utmärkelseprogram i fler än 145 städer i 60 länder.

Det nationella Entrepreneur Of The Year i Finland 2017 tilldelades Vesa Korhonen, vd för Nocart som specialiserar sig på förnyelsebar energi. Korhonen kommer att vara Finlands kandidat i nästa världsmästerskap för entreprenörer som äger rum i juni 2018 i Monte Carlo.

Kontaktuppgifter

VD Tomi Mäkipelto

LeaseGreen Group Oy

+35 850 370 4092

tomi.makipelto@leasegreen.fi

CFO Juho Rönni

LeaseGreen Group Oy

+35 840 824 8780

juho.ronni@leasegreen.fi


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut




LÅNEFÖREMEDLARE:



ALLA LÅN:




- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status