ImagineCare - LifeCareX förvärvar ImagineCare

LifeCareX förvärvar ImagineCare

Newsdesk 24/4 07:53

LifeCareX, som utvecklar tjänster inom digital sjukvård, har förvärvat ImagineCare, en världsledande lösning för digital vård för personer med kronisk sjukdom, från det amerikanska universitetssjukhuset Dartmouth-Hitchcock. Samtidigt byter bolaget namn till ImagineCare AB

? Med ImagineCares unika lösning kan vi erbjuda svenska patienter och vårdgivare en för dem anpassad, världsledande tjänst redan från andra halvåret i år, säger David Kruse, VD på LifeCareX/ImagineCare.

ImagineCares lösning, som bygger på ledande forskning kring beteendeförändring och medicinska riktlinjer, kombinerar automation och hemmätning med personlig kontakt och klinisk expertis. Lösningen har utvecklats och testats under ett antal år av det välrenommerade universitetssjukhuset Dartmouth-Hitchcock i New Hampshire, USA.

När ImagineCare lanseras på den svenska marknaden ligger fokus på distansvård för personer med kroniska sjukdomar, en grupp som idag saknar digitala lösningar samtidigt som deras vård utgör cirka 80 procent av den årliga svenska vårdkostnaden.

? Med vår lösning sätts individen i centrum och blir mer delaktig i sin egen vård. Patienten är idag en underutnyttjad resurs inom vården och ett ökat engagemang från individen är en förutsättning för att möta de stora utmaningar sjukvården står inför, säger David Kruse.

? När vi erbjuder rätt verktyg gör vi det möjligt för människor att bli delaktiga och interagera med sjukvården på de sätt, tider och platser som passar dem bäst. Tester visar att det ökar patientens engagemang vilket leder till bättre vårdresultat och lägre kostnader.

Med ImagineCares verktyg kan patienten enkelt koppla upp sig, kontrollera sina värden med en lättanvänd mätutrustning och dela data i realtid genom en mobilapp. Läkare, sjuksköterskor och hälsocoacher finns tillgängliga för rådgivning via ett call-center.

? Att inte vara bunden till besök på vårdcentral och sjukhus ger människor en kraftigt ökad livskvalitet. Många upplever också ökat välbefinnande av att själva vara delaktiga i vården och få kontroll över sina värden, säger David Kruse.

För vårdgivaren innebär ett samarbete med ImagineCare en möjlighet till förbättrad interaktion och uppföljning av patienten samtidigt som trycket på vårdcentraler och sjukhus för fysiska besök minskar kraftigt.

Kontakt

USA: David Kruse, VD LifeCareX/ImagineCare +1 929 309 77 57

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status