Lindesberg: En kulturstad i Bergslagen - LindeDagen 10 maj: Sju veckor kvar

LindeDagen 10 maj: Sju veckor kvar

Newsdesk 22/3 07:00

Sju veckor kvar till LindeDagen onsdag 10 maj - en bred och gemensam marknadsföring av det mesta av det bästa med Lindesberg: ? som en attraktiv kommun att jobba, leva, bo och verka i; ? som en attraktiv etableringskommun för företag; ? som ett attraktivt besöksmål.

När sju veckor återstår till LindeDagen onsdag 10 maj är läget detta:

...................................................

Nu är 112 utställare anmälda - se här vilka >>

Företag, föreningar, offentlig service och andra verksamheter i Lindesbergs kommun som vill vara med som utställare men ännu inte anmält er - gör det snarast möjligt för att säkra en plats (antalet utställarplatser är begränsat).

...................................................


Det mesta av det bästa med BOENDE - se här vad >>

LindeDagen onsdag 10 maj kl 16-20 är en bred och gemensam marknadsföring av det mesta av det bästa med Lindesbergs. Så här presenteras det bästa med Lindesberg inom profilområde BOENDE på webbplatsen lindedagen.se

...................................................

"Generationspark" i Lindesberg - ett av målen med LindeDagen

LindeDagen är inte bara en bred och gemensam marknadsföring av det mesta av det bästa med Lindesberg. Det är samtidigt en bred och gemensam kraftsamling för att samla in sponsorpengar till en "generationspark" efter Strandpromenaden nedanför Församlingshemmet.

LindeDagen arrangeras av Lindesbergs Rotaryklubb i samarbete med en rad medarrangörer och utställare - och ett av flera mål för evenemanget är att bidra till att göra Lindesberg till en ännu mer attraktiv kommun.

Första året (2015) kunde klubben fördela 75.000 kronor till grundskolor, en ridklubb och kulturskolan. Andra året (2016) var målet att samla in pengar till en äventyrslekplats efter Lindessjön Runt-leden - men av olika anledningar blev det ingen lekplats. Därför finns nu 75.000 kronor kvar som förhoppningsvis kan kompletteras med minst lika mycket till i år som bidrag till en "generationspark" efter Strandpromenaden nedanför Församlingshemmet.

Ett förslag till "generationspark" finns framtagen i den långsiktiga utvecklingsplan för Lindesjön Runt som tagits fram av Lindesbergs kommun. Utvecklingsplanen har flera syften - bland annat föreslås åtgärder för att utveckla Lindessjön runt till något som är en tillgång för invånarna i kommunen och en attraktion för besökare till Lindesbergs kommun.

Ett av dessa förslag gäller en "generationspark" - en park som attraherar alla generationer: Parken föreslås ha fler rumsbildningar som sammanbinds med gångstigar, med plats för ytterligare lekutrustning och många sittplatser. I mitten föreslås en lekplats med pendelgunga, studsmatta, fågelbogunga, karusell och klätterställning och playballs. I söder föreslås en stenlabyrint med olika stenar från trakten. På de olika stenarna bör skyltar finnas med namn och information om dem.

...................................................

LindeDagen arrangeras av Lindesbergs Rotaryklubb i samverkan med ? Lindesbergs kommun ? Region Örebro län ? Bergslagens Sparbank ? Lindesbergs Bostäder AB (LIBO) ? Arbetsförmedlingen ? Länstrafiken ? Lindeskolan ? Lindesbergs lasarett ? Linde bergslags församling ? Företagarna Bergslagen ? Linde City ? Destination Bergslagen ? Nätverket Lindekultur ? Tågmagasinet Hit & Dit ? NA BostadsPuls ? och alla medverkande utställare.

www.lindedagen.se | www.facebook.com/lindedagen


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status