Cobol Factory Sweden AB - Lösningen på framtidens COBOL

Lösningen på framtidens COBOL

Newsdesk 11/11 14:26

COBOL är i allra högsta grad ett levande programmeringsspråk och ett satsningsområde för flera stora företag. En utmaning är att många Cobol-programmerare snart går i pension och då behövs det ny kompetens inom både nyutveckling och förvaltning av Cobol i stordatormiljöerna.

Cobol Factory startades med den tydliga ambitionen att lösa kompetensbristen inom Cobol och är idag den starkaste aktören inom Cobol-utbildning med syfte att sprida kunskap och säkerställa kompetensnivån för hela Sverige.Finanssektorn är stark inom Cobol och här ser vi att samarbeten kring utbildning redan är igång med aktörer som exempelvis SEB, Swedbank och Skandia. Kurser av mindre omfattning för 2016 blev snabbt fullbokade och i januari 2017 startar den stora Cobol-utbildningen som redan dragit stort intresse.

Efter utbildningen kommer finansbolagen nu att kunna tillföra Cobolkunskap genom yngre personal och se till att alla Cobolsystem fortsätter utvecklas på ett modernt sätt.

Kursledarna på Cobol Factory har gedigen vana av att lära ut Cobol och erbjuder förutom traditionell Cobol-utveckling även utbildning i moderna utvecklingsmiljöer som Micro Focus Enterprise Developer. Cobolkurserna pågår i 20 veckor där deltagarna lär sig Cobols uppbyggnad, strukturering av kod, filhantering, relationsdatabasen DB2, SQL, subprogram och mycket mer för att få en stabil grund att stå på och som är direkt användbar för finansföretagen.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Swedbank SEB

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status