Gothia Innovation - Lyft ditt spelföretag - ansök till Startup-Sweden

Lyft ditt spelföretag - ansök till Startup-Sweden

Newsdesk 21/3 10:48

Fjolårets satsning på utveckling av dataspelsföretag är tillbaka. Även i år sätter Tillväxtverket fokus på dataspel i en av de fyra omgångarna av Startup-Sweden. Och precis som ifjol är Gothia Innovation AB ledande partner och bidrar med innehåll och genomförande av veckan.

Startup-Sweden ger mindre snabbväxande digitala bolag från hela Sverige tillgång till kunskap, kapital och startup-scenen i Stockholm. Under en intensiv vecka kan bolagen utöka sitt nätverk med andra företag, finansiärer och möjliga partner. De får också utveckla sina kunskaper inom affärsutveckling.

Årets andra boot camp arrangeras i Stockholm 29 maj - 2 juni. Temat är dataspel. Sökande kan vara spelutvecklare av dataspel för såväl underhållning som lärande (Edtech) och så kallad Gamification (digitala verktyg med spelmekanismer) ? oavsett plattform. Även utvecklare av mjukvaror som underlättar utveckling av dataspel kan söka till Startup-Sweden.

Samarbetspartners vid sidan av Gothia Innovation AB och Sverige vassaste spelinkubator, The Game Incubator med verksamhet både I Gothia Science Park och på Lindholmen i Göteborg, är Gameport i Karlshamn, STING spelinkubator i Stockholm, LiU Innovation i Linköping, MINC Game i Malmö samt Arctic Game Lab som finns representerad i Skellefteå, Boden, Luleå och Piteå.

- Den här gången tar vi hjälp av centrala aktörer inom dataspel från hela landet för att gemensamt nå ut till landets mest spännande startups inom dataspel. Bolag som har ambition att sig till nästa nivå, säger Arash Sangari, projektledare på Tillväxtverket.

I fjolårets fyra bootcamps i Startup-Sweden deltog totalt 40 startups från hela landet. Av dem var fem spelbolag från Skövde och ett från Göteborg. Ett av resultaten ifjol är investeringar på över 20 miljoner kronor i 16 av de deltagande bolagen.

Läs mer om årets dataspelsvecka och ansök

Mer om Gothia Innovation AB

Gothia Innovation AB driver och utvecklar Gothia Science Park, en innovationsmiljö som ligger i anslutning till Högskolan i Skövde. Gothia Innovation stöttar individer och företag med affärsutveckling, innovationsledning samt nätverks- och kompetensutveckling. Under drygt tio år har Gothia Innovation AB utvecklat The Game Incubator till en nationell ledstjärna och en internationellt respekterad aktör som understödjer och bidrar till fler konkurrenskraftiga dataspelsföretag som kan etablera sig på den globala marknaden. Gothia Innovation AB grundfinansieras av Västra Götalandsregionen och Skövde kommun.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status