4light AB - Lysande sele prisbelönat

Lysande sele prisbelönat

Newsdesk 23/8 08:21

Kourosh Mohadjeri, utvecklingschef vid innovationsföretaget 4light AB, har utsetts till regional vinnare och finalist till SKAPAs Utvecklingspris 2016.

Den nationella finalen sker den 10 november på Stockholmsmässan, då länsvinnarna håller en kort presentation av sin idé, det delas ut länsdiplom följt av en innovationsgala.

Almi Företagspartner ansvarar för allt regionalt juryarbete tillsammans med lokala uppfinnarföreningar, de samlar in alla ansökningar och sammankallar en jury och utser kandidater från länet och återkopplar dessa med en vinstmotivering. Dessutom sponsrar Almi tävlingen med prispengar. En av finalisterna i kategorin SKAPA Utvecklingspris är Kourosh Mohadjeri med sin uppfinning ?Worker Plus?, en sele med inprogrammerat ljus till bland annat byggarbetare, motorcyklister och poliser.
? Syftet är att rädda liv. Om du till exempel arbetar som asfaltsläggare eller vägbyggare ute på nätterna, eller kör motorcykel, kan du vara svår att upptäcka i trafiken. Därför uppfann jag en sele med aktivljus baserad på LED-teknik, för att minimera risken för olyckor. Den är också användbar när du vill kunna belysa din arbetsmiljö men behöver ha bägge händerna fria, säger Kourosh Mohadjeri.

Förutom prispengarna som SKAPA delar ut, får de regionala vinnarna 15 000 kronor var av Almi.

Den nationella finalen sker den 10 november på Stockholmsmässan, då länsvinnarna håller en kort presentation av sin idé, det delas ut länsdiplom följt av en innovationsgala.

SKAPA Utvecklingspris är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. Förutom länspriserna delas priser på
550  Mer info:

http://www.almi.se/Mediarum/#/pressreleases/haer-aer-aarets-fraemsta-innovatoerer-i-stockholm-1461818


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status