Mäklarsamfundet - Mäklarsamfundet välkomnar bostadsministerns vilja att sänka flyttskatten

Mäklarsamfundet välkomnar bostadsministerns vilja att sänka flyttskatten

Newsdesk 30/1 08:48

?Jag ser att det är många som har ägt sin bostad länge, är ensamstående och har en bostad som är för stor, att de tvekar att sälja. Just för att reavinstskatten är så pass hög?. Det sa bostadsminister Peter Eriksson (Mp) till Dagens Nyheter på söndagskvällen.

Sänkt eller differentierad flyttskatt är en fråga som Mäklarsamfundet drivit i flera år. Även om Erikssons uttalande än så länge bara är en viljeyttring är det mycket välkommet.

? En av de allra största utmaningarna fastighetsmäklarna möter på bostadsmarknaden är för låg rörlighet. Med sänkt flyttskatt skulle fler flytta när de vill och behöver, det skulle få positiva effekter på samhällsekonomin och människors framtidsmöjligheter, säger Ingrid Eiken, VD, Mäklarsamfundet, i en kommentar.

? Bostadsministerns insikt i att bostadspolitiska reformer måste vara brett förankrade är också positiv. Vi vet att bostadskonsumenterna vill ha långsiktighet och förutsägbarhet - nu hoppas vi att han får resten av regeringen och oppositionen med sig på tåget! säger Ingrid Eiken, VD, Mäklarsamfundet.

För ytterligare information kontakta:
Ingrid Eiken, VD, Mäklarsamfundet, 070-669 34 34.
Josefine Uppling, analys- och kommunikationschef, Mäklarsamfundet, 070-636 75 54.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status