FORES - ?Människorna bakom siffrorna - ny utgåva av Migrationsinfo för alla!

?Människorna bakom siffrorna - ny utgåva av Migrationsinfo för alla!

Newsdesk 5/12 12:31

Helt nya Migrationsinfo för alla sätter människorna bakom siffrorna i fokus. Med boken vill tankesmedjan Fores och Studieförbundet vuxenskolan lyfta den sakliga debatten och bidra till att öka kunskapen om migration och integration.

Migrationsinfo för alla innehåller kortfattade, lättlästa texter om migration och integrationen i Sverige, baserat på statistik och forskning. Med boken vill initiativtagarna tankesmedjan Fores och Studieförbundet Vuxenskolan bidra till en sakligare debatt och öka kunskapsnivån i samhället. Årets utgåva har särskilt fokus på integration och på ensamkommande barn. 

? Mycket har hänt sedan den första upplagan. Fokus har skiftat från hur många som tar sig till Sverige till hur nyanlända ska integreras i samhället. Vi har en skärpt lagstiftning med gränskontroller, ett nytt EU-avtal och nya grupper som söker sig hit, så det fanns all anledning att komma med en i grunden omarbetad utgåva av boken i år, säger Oskar Adenfelt på Fores Migrations- och integrationsprogram och redaktör för boken.

Centralt för årets utgåva är ensamkommande barn och unga, hur den nya lagstiftningen och gränskontrollerna i Sverige fungerar och vilka konsekvenser det gett. Hur befolkningen påverkas långsiktigt av ökad invandring, samt internationella frågor som klimatflyktingar och avtalet mellan EU och Turkiet.

Boken, som redan i den första upplagan trycks i 10 000 exemplar, är en förlängning av Migrationsinfo.se, en av Sveriges mest besökta webbsidor för fakta och statistik kring migration och integration. Hemsidans ambition är att höja kunskapsnivån i debatten och motverka mytbildning.

? Migrationspolitiken har blivit en ödesfråga för EU-samarbetet och är en av de viktigaste frågorna för den svenska väljaren. Därför behövs lättillgänglig, forskningsbaserad och faktagrundad information, säger Robert Englund, projektledare för Migrationsinfo.se.

Idag måndag den 5 december klockan 16.30 lanseras den nya utgåvan och den nya hemsidan, på Fores, Bellmansgatan 10 i Stockholm. Kom gärna förbi och lyssna på inbjudna talare från bl.a. Migrationsverket och Öppna dörren och hämta ditt eget exemplar av Migrationsinfo för alla i behändigt pocketformat. Du kan även beställa boken här.

Läs mer om boken här!

För kommentarer om boken, innehållet och mer information, kontakta:

Oskar Adenfelt, projektledare
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status