Grow Internationals - Medföljandestöd avgörande för att behålla internationella talanger i Sverige

Medföljandestöd avgörande för att behålla internationella talanger i Sverige

Newsdesk 2/5 10:02

Det blir allt vanligare att svenska organisationer anställer talanger och specialister utifrån Sverige då kompetensbrist idag är en realitet inom många branscher. Med den anställde följer också många gånger en medföljande familj, med partner och barn, ofta attraherade av den svenska modellen med ett samhälle som exempelvis stödjer arbetande föräldrar och erbjuder omfattande barnomsorg.

Samtidigt är den största anledningen (över 60%) till misslyckade stationeringar just familjeskäl. Skälen kan vara många med förutsättningarna ser ofta likadana ut. Den som kommer till Sverige för att arbeta är ofta motiverad och engagerad i sitt arbete medan den medföljande, framför allt partnern, i många fall ger upp en karriär på hemmaplan för att fullfölja sin partners karriär. Följden blir att många, efter kort tid i Sverige, tappar modet då hen står utan sociala nätverk och familj i den nya hemmiljön och därmed har svårt att trivas och känna sig hemma. De små utmaningarna i vardagen, som alla möter i ett nytt land, tenderar att spä på missmodet. Att hen dessutom är van vid att arbeta och numera inte gör det kan te sig som en möjlighet initialt för den som flyttar, men visar sig ofta som en svaghet i Sverige då mycket av det sociala kontaktskapandet utgår ifrån en arbetsmiljö eller sysselsättning. Att 9/10 medföljande har en kandidatexamen eller högre i utbildning och kommer från en egen karriär påverkar naturligtvis också motivationen oerhört mycket när hen misslyckats med att finna ett jobb i Sverige.

En avbruten stationering är oerhört kostsamt för en organisation och skapar dessutom dåligt renommé för framtida rekryteringar. Många HR funktioner kämpar idag med denna utmaning med begränsade medel, medan andra har kommit en bra bit på vägen. Grow Internationals är dedikerade till att just stödja organisationer med utländska talanger för att de och de medföljande ska anpassa sig lättare och trivas på bästa sätt i Sverige. På så sätt säkerställer vi också att utländska talanger stannar kvar i organisationer längre och att det blir lättare att attrahera nya.

Är du intresserad av att veta mer om hur Grow Internationals jobbar med att stödja internationella talanger och expats i Sverige så kontakt oss gärna.

Håkan Rantakeisu

VD Grow Internationals AB

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status