ESBRI - Medicinska innovationer släpar efter

Medicinska innovationer släpar efter

Newsdesk 25/8 11:47

Konsumenters och producenters riskvillighet skapar dynamik i samhället, och banar väg för nya innovationer. Var kunskapen genereras är inte så viktigt ? det är exploateringen som ger effekt. Det menar professor Amar Bhidé, författare till den prisbelönta boken The Venturesome Economy. På måndag föreläser han i Stockholm. Temat är medicinska innovationer ? eller snarare bristen på dem.

Innovationsprocessen blir allt mer demokratiserad och decentraliserad, och vi tar för givet att allt ska fortsätta att bli bättre, snabbare och billigare. Nya idéer, rutiner, produkter och tjänster lanseras hela tiden, och blir snabbt en del av vår vardag. I dag kan vi trampa runt på lånecyklar i storstäderna, checka in på flyget hemifrån och fixa deklarationen i våra läskigt smarta telefoner.

Men, konstaterar professor Amar Bhidé, Tufts University, USA, de medicinska innovationerna släpar tyvärr efter. Han poängterar att viktiga upptäckter har gjorts inom vissa områden, till exempel HIV/AIDS och hepatit C, men att vi fortfarande väntar på de stora framstegen som kan skapa förändring på bred front. Innovationerna som kommer att förändra våra liv, på samma sätt som informationsteknologin har gjort.

Under föreläsningen presenterar Bhidé sin pågående forskning kring medicinska innovationer. Han diskuterar den utifrån sin tidigare forskning kring riskvillighet, och dynamiken i att många olika aktörer söker lösningar till problem. Temat för föreläsningen är ?Innovation in health care ? Lessons from the venturesome economy?.

Om föreläsaren
Amar Bhidé är professor vid Tufts University, USA, och har tidigare varit verksam vid Columbia University och Harvard Business School. Han har forskat om innovation och entreprenörskap i över 25 år, bland annat tillsammans med nobelpristagaren Edmund Phelps. Amar Bhidé är författare till de två bästsäljande böckerna A Call for Judgment: Sensible Finance for a Dynamic Economy (Oxford University Press, 2010) och The Venturesome Economy: How Innovation Sustains Prosperity in a More Connected World (Princeton University Press, 2008).

Tid: 29 augusti 2016, 15.00?17.00
Plats:
Bryggarsalen, Brygghuset, Norrtullsgatan 12N, Stockholm

Mer om föreläsningen: www.esbri.se/nastaforelasning
Kontakt och anmälan: Åse Karlén,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status