Elmia AB - Mellansveriges skogsfest för alla åldrar

Mellansveriges skogsfest för alla åldrar

Newsdesk 20/8 15:15

Under två dagar har det gjorts affärer och skapats kontakter i skogsområdet utanför Sala. MellanskogsElmia bjöd på en familjär god stämning och teknik och tjänster för morgondagens skogsbruk.

Drygt 140 utställare bidrog till ett brett utbud inom skoglig teknik och tjänster. Bland dem visades en nyhet, Kinetic T8, en åttahjulsdriven miniskotare med god framkomlighet och smidighet.

? Vi har träffat många positiva besökare som visat ett stort intresse för vår nyhet. Det har gett oss bra uppslag på affärer att jobba vidare med, så vi är väldigt nöjda med vårt deltagande på mässan, säger Niclas Emilsson, säljare på Höglandets Energiautomatik AB.

Andra intressanta inslag som visats på mässan var professionella batteridrivna röjsågar från Husqvarna AB och skördare från John Deere utrustad med programvara som ökar kranhastigheten med 10-15 procent. Något som också drog uppmärksamhet var en drivare som visades i Holmen Skogs monter.

Besökarna har kunnat ta del av olika aktiviteter som varit uppskattade och välbesökta på mässan. Skogforsk har visat senaste forskningsrönen runt skogsskötsel, arborister har visat hur det går till att klättra högt i trädet för att rädda en skadad skogsarbetare och en fartfylld motorsågshow har roat publiken. Barnen har kunnat pyssla och gå i plantskola.

? Det har varit fantastiskt att går runt på mässan och se aktiviteten i montrarna. Skogsägare och entreprenörer har haft värdefulla möten med våra utställare och uppdaterat sig inom branschen, säger Johan Löfgren, mässansvarig Elmia.

Program med temat ?Hållbarhet ? från klimat till skogsägande?

Mässan har bjudit på ett välbesökt och uppskattat seminarieprogram på temat "Hållbarhet - från klimat till skogsägande". Besökarna har kunnat lyssna på korta kärnfulla föredrag om klimat, politik, insekter, prisstatistik och mycket annat.

? Seminarieprogrammet har satt fokus på några av näringspolitikens allra mest aktuella frågor. Besökarna har fått möjlighet att lära sig mer, ställa frågor och möta några av de viktigaste beslutsfattarna. Vi hoppas och tror att det har varit ett uppskattat inslag på mässan, säger Marie Wickberg kommunikationschef på Mellanskog.

MellanskogsElmia 2016 hade 4 610 besökare. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Husqvarna Holmen

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status