Handelshögskolan i Stockholm - Mer prat än verkstad när det gäller hållbarhet i de största svenska börsbolagen

Mer prat än verkstad när det gäller hållbarhet i de största svenska börsbolagen

Newsdesk 27/9 14:30

Endast sju av de 88 största svenska börsbolagen har hållbarhetsmål som sträcker sig längre än till 2020. Det visar en ny studie som släpps idag, ?Walking the talk??, gjort av Mistra Center for Sustainable Markets (Misum) på Handelshögskolan i Stockholm.

- Det är anmärkningsvärt och väldigt kortsiktigt, säger Lin Lerpold, Associate Professor och chef på Misum. Inte minst med tanke på att många av företagen marknadsför sitt arbete med FNs hållbarhetmål, som kallas Agenda 2030 av en anledning.

Bäst betyg i ?Walking the talk??, som undersöker om företagen på Stockholmsbörsens Large Cap-lista håller vad de lovar när det gäller kommunikationen kring hållbarhet, får företagen SCA, BillerudKorsnäs, SEB och Stora Enso, tätt följda av NCC, SSAB och H&M.

Sämst betyg får Evolution Gaming, Sagax, Netent och Melker Schörling följda av Industrivärden, Resurs Holding, Hexagon och Lundbergföretagen.

Det finns flera positiva resultat i undersökningen, exempelvis att allt fler företag inkluderar hållbarhetskompetens i ledningsgruppen: 43 procent mot 25 procent för två år sedan då den första Walking the talk-rapporten gjordes. Hållbarhet kommuniceras som en viktig del av företagens kärnverksamhet av hela 50 procent av företagen, samma siffra i 2015 års undersökning var 22 procent.

Rapporten är baserad på över 14 000 sidor data som är insamlad, kodad och analyserad av Associate Professor Lin Lerpold och Jonas Skilje och Chengcheng Qu, studenter på Handelshögskolan i Stockholm.

För mer information kontakta:

Lin Lerpold, Associate Professor och Executive Director på Misum (Mistra Center for Sustainable Markets) på Handelshögskolan i Stockholm

Lin.lerpold@hhs.se

0725-76 99 42

Tinni Ernsjöö Rappe, kommunikationsansvarig Misum

tinni.rappe@hhs.se

0708-36 66 41


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Stora Enso SSAB SEB SCA NCC Melker Schörling Hexagon

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status