Metro Nordic Sweden AB - Metro lanserar Källkritikens dag

Metro lanserar Källkritikens dag

Newsdesk 12/12 10:02

Metros Viralgranskaren inrättar Källkritikens dag 13 mars 2017 och bjuder in alla i hela Sverige. Källkritikens dag pågår på nätet under hela dagen med aktiviteter för att uppmärksamma vikten av källkritiskt tänkande på nätet.

Ett helt satt program kommer även finnas på Kulturhuset i Stockholm. På dagen är skolklasser välkomna att delta antingen på Kulturhuset eller på nätet. På eftermiddagen och kvällen öppnas dörrarna för allmänheten med programpunkter där källkritik och bristen på källkritik att göra ? konspirationsteorier, myter, missuppfattningar, propaganda och psykologin bakom varför vi låter oss luras.

Prisutdelning

På Källkritikens dag delar Viralgranskaren och Internetstiftelsen i Sverige ut priset Det gyllene förstoringsglaset och uppmärksammar även en verksamhet eller person som arbetat för att förbättra källkritiskt tänkande hos barn och unga.

Chrome-tillägg som varnar dig för fejksajter

På Viralgranskarens varningslista har vi samlat sajter som skriver fejkade påståenden eller satiriska artiklar, som ibland får spridning som vore de på riktigt. I dagens röriga värld på nätet kan det vara bra med en liten varningsklocka som visar när du håller på att gå in på en sådan sajt. Metro presenterar därför webbläsartillägget Viralgranskarens varningslista.

Här är länk till mer information och till webbläsartillägget: http://www.metro.se/artikel/h%C3%A4r-%C3%A4r-chrome-till%C3%A4gget-som-varnar-dig-f%C3%B6r-fejksajter

Så här funkar det: Du får upp en liten varningsruta på länkar och surfar du till exempel på Facebook kommer du därmed att märka om du är på väg att klicka dig in på en länk som leder till en sajt på listan.

Webbläsartillägget fungerar i Chrome och andra chromiumbaserade webbläsare som Vivaldi och Opera.

Viralgranskaren är ett projekt som startades 2014 på tidningen Metro. Sedan starten har Viralgranskaren tilldelats Stora journalistpriset i klassen Årets förnyare och utnämnts till Årets folkbildare av föreningen Vetenskap och folkbildning.

Mer från Viralgranskaren:

Viralgranskaren

http://www.metro.se/nyheter/viralgranskaren/

Twitter: @viralgranskaren

Facebook: https://www.facebook.com/viralgranskaren/


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status