Handelshögskolan i Stockholm - Mette Morsing tilldelas Handelshögskolans nya professur inom hållbara marknader

Mette Morsing tilldelas Handelshögskolans nya professur inom hållbara marknader

Newsdesk 15/11 15:30

Styrelsen vid Handelshögskolan i Stockholm har idag beslutat att tilldela professor Mette Morsing den nya professuren The Mistra Chair in Sustainable markets, finansierad av Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra.

? Vi är mycket glada över The Mistra Chair in Sustainable Markets. Professuren har stor betydelse för Handelshögskolan och ger oss en efterlängtad möjlighet att kunna bidra till en hållbar utveckling i samhället. Med dagens utmaningar är det helt nödvändigt att dessa frågor får en större roll i vår forskning och utbildning, säger Lars Strannegård, Rektor vid Handelshögskolan.

Professor Mette Morsing kommer att leda den vetenskapliga verksamheten vid The Mistra Center for Sustainable Markets (Misum) vid Handelshögskolan och kommer även att vara involverad i Handelshögskolans utbildning relaterad till hållbarhet.

? Den nya professuren kommer att förankra hållbarhetsforskningen på Handelshögskolan samt kraftfullt bidra till en fortsatt stark utveckling av Misums forskning kring marknader och social- och miljömässig hållbarhet. Professor Morsing är en fantastisk rekrytering för oss och jag ser fram emot att tillsammans med henne utveckla hållbarhetsfrågorna genom forskning, utbildning och samverkan, säger Lin Lerpold, Associate Professor och Executive Director, Misum.

Mette Morsing har sedan 2007 varit professor vid Handelshögskolan i Köpenhamn (CBS). Hennes tvärvetenskapliga forskning inom ledning, styrning, sociologi och kommunikationsvetenskap har fokuserat på CSR och hållbarhet.

? Jag ser mycket fram emot att få komma till Handelshögskolan i Stockholm och i synnerhet att bli en del av Misums team. Hållbar utveckling är en stor utmaning i dagens samhälle, och jag anser att högre utbildningsinstitutioner har en mycket större roll att spela än de hittills haft, säger Mette Morsing.

Mellan 2002 och 2012 var Mette Morsing ansvarig för CBS Center for Corporate Social Responsibility, ett tvärvetenskapligt forskningscenter som hon också startade.

Mette Morsings forskning har publicerats i framstående vetenskapliga tidskrifter som bland annat Journal of Management Studies, Business Ethics Quarterly och Organization. Hennes publikationer har fått mer än 3 000 vetenskapliga citeringar.

Mette Morsing har tjänstgjort som forskningschef för ett antal nationella och internationella forskningsprojekt bland andra hos EU-kommissionen, Nordisk samarbetsnämnden för humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning (NOS-HS), det danska strategiska forskningsrådet och VELUX/Villum Foundation.

För mer information kontakta:
Lars Strannegård, Rektor
Handelshögskolan i Stockholm

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status