Svenska Stadskärnor AB - Miljöminister Karolina Skog kommer till Svenska Stadskärnors Årskonferens 17-18 maj i Varberg för att prata om den nya stadspolitiken

Miljöminister Karolina Skog kommer till Svenska Stadskärnors Årskonferens 17-18 maj i Varberg för att prata om den nya stadspolitiken

Newsdesk 15/5 20:48

Urbana frågor, stads-, plats- och centrumutveckling är angelägna frågor, det vittnar inte minst det rekordhöga antalet deltagare på Svenska Stadskärnors Årskonferens som äger rum den 17-18 maj i Sparbankshallen i Varberg. 447 deltagare ansluter i Varberg, som förra året utsågs till Årets Stadskärna. Förutom miljöminister Karolina Skog kommer även Gil Penalosa, som redan inspirerat över 200 städer runt om i världen. Hans organisation ?8 80 cities? bygger på att städer ska vara attraktiva för såväl en 8-åring som en 80-åring.

Ett fullspäckat program med mycket inspiration, trender, spetskompetens och goda exempel för att göra städer, platser och orter tryggare, säkrare och mer attraktiva har lockat över 447 stadsutvecklare från hela landet. Framgångsfaktorn heter samverkan mellan kommun och näringsliv, men där även den ideella sektorn är viktiga medspelare.

? Våra frågor som berör utvecklingen av stora städer och små orter har aldrig varit mer aktuella än just nu. Anledningen är den globala urbaniseringens effekter som påverkar Sverige mest i hela Europa, säger Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor. Det är otroligt glädjande att så många har valt att möta sina kollegor och expertis för att nätverka, utbyta erfarenheter och goda exempel.

Synergieffekter av året som Årets Stadskärna

Varberg, Årets Stadskärna 2016, är värd för konferensen. På onsdag lämnar de över stafettpinnen till vinnaren av utmärkelsen Årets Stadskärna 2017. På frågan vad utmärkelsen har betytt för Varberg under det gångna året svarar Magnus Thomson, näringsutvecklare Varbergs kommun:

? Utmärkelsen har svetsat ihop stadskärnans aktörer på ett nytt sätt och stärkt självförtroendet i staden. Tydliga tecken är de satsningar som görs i stadskärnan, exempelvis Galleria Trädgården mitt i centrum, som kommer att ha öppet sju dagar i veckan, där HM:s koncept Home och Beauty kommer att finnas. Antalet förfrågningar, kongresser och etableringar har ökat, vilket också vittnar om att Varberg har en stark attraktionskraft och medvind i seglen.

Årets Stadskärna 2017 utses 17 maj på kvällen

På onsdag den 17 maj avslöjas vem som vinner utmärkelsen Årets Stadskärna 2017. De nominerade städerna är Kalmar, Tibro och Västervik. Vem som vinner utmärkelsen avslöjas på sent på kvällen under den festliga banketten där bl a Varbergstjärnan Cecilia Vennersten uppträder. 

Talarna på bilden ovan är fr v, Karolina Skog, (MP) Miljöminister med ansvar för stadsutveckling, Gil Penalosa, Founder and Chair of 8 80 Cities Chair, Emma Hernell, analytiker, United Minds, Anna Lindh Wikbladh, stabschef Luleå Kommun, Mats Hedenström, näringspolitisk chef, Svensk Handel, Lena Boberg, VD Ica Fastigheter, Anna Bergström, ReTuna återbruksgalleria och Tobias Degsell, Combiner.

För ytterligare information

Erika Braun, Svenska Stadskärnor, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status