Minalyze AB - Minalyzer CS installerad i världens mest innovativa borrkärnearkiv

Minalyzer CS installerad i världens mest innovativa borrkärnearkiv

Newsdesk 26/8 08:59

Minalyze har genom sitt australiensiska dotterbolag Minalyze Pty Ltd fått en betydande order från staten i södra Australien. Minalyzer CS, instrumentet som utvecklats av Minalyze, tillhandahåller snabba oförstörande analyser av borrkärnor och har sedan mitten av juli installerats i det nyligen öppnade South Australian Drill Core Reference Library i Adelaide.

Efter in investering på över 30 miljoner australiensiska dollar rymmer den arkitektritade byggnaden en ovärderlig samling av borrprover. Över 7,5 miljoner meter av borrkärna och 8 000 stenprover daterat från 1886 återfinns i arkivet. Förutom en avdelning för att ta fram och titta på kärnorna innefattar byggnaden även utbildnings och konferenslokaler, ett rum för 3D visualisering av geologisk data samt ett analytiskt laboratorie för oförstörande analysmetoder.

Minalyzer CS är placerad bredvid instrumentet HyLogger i det analytiska laboratoriet. Genom att kombinera data från de båda instrumenten, hyperspektral data från HyLogger och högupplöst geokemisk data från Minalyzer CS, är ambitionen att realisera potentialen för södra australiens resurser. "Den geologiska undersökningen i södra australien är kända för att vara den mest innovative geologiska undersökningen i världen, de är i frontlinjen när det gäller att nyttja ny teknik och vi är stolta och hedrade att få detta kontrakt med dem", säger Annelie Lundtröm, VD på Minalyze. "Datan som genereras från vårt instrument har potentialen att bana väg för nästa våg av geologiska upptäckter i södra australien", konkluderar Lundström.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status