Truenordic AB - Mörk choklad + olivolja = sant! Truenordic släpper ny funktionell choklad, bevisar Daily Mail fel om smak.

Mörk choklad + olivolja = sant! Truenordic släpper ny funktionell choklad, bevisar Daily Mail fel om smak.

Newsdesk 16/10 20:26

Den 29 augusti publicerades en italiensk studie på europeiska kongressen för kardiologer som visade att mörk choklad med olivolja kan ge en minskad kardiovaskulär riskprofil. Efter 28 dagars konsumtion kunde positiva faktorer mätas på flera olika markörer, inklusive kolesterol. Nyheten uppmärksammades i Science Daily samma dag medan Daily Mail tyckte att det verkade magstarkt och undrade om kombinationen kan fungera.

Draghjälp åt Truenordic från Helsingborg som i slutet på september producerade sin senaste produkt - true cocora?. En ekologisk, mörk, peruansk choklad på 70% med ett olivextrakt som ger 35 mg olivpolyfenoler per 25 grams kaka choklad, tillverkad i små batcher hela vägen från böna till kaka i Norden. 

Enligt EU:s godkända hälsopåståenden skyddar olivpolyfenoler till skyddet av blodfetter från oxidativ stress, något som är bra för hjärtat. 

Men det är inte lätt att göra choklad med olivolja, något som bland annat en del italienska tillverkare vittnat om.  true cocora är gjord med ett standardiserat extrakt av hög kvalitet, som ger ett garanterat högt innehåll av polyfenoler. För att få samma mängd nyttiga polyfenoler från olivolja som en kaka true cocora skulle man behöva få i sig över 2 dl kallpressad jungfruolja. "Inte bara opraktiskt men det kan dessutom vara svårt att veta vad man får för kvalitet på vanlig olivolja man köper och hur färsk den är. I det här fallet kan ett standardiserat extrakt, utvunnet ur oliver från urgamla träd vilket ger en naturligt hög halt av polyfenoler, vara ett bättre alternativ.", säger Janne Heimonen, VD på Truenordic.

Resultatet blir en krämig, fräsch, choklad med bara en lätt ton av sältan av oliv i bismaken - på ett behagligt sätt.

Hjärthälsa har blivit något av ett tema för Truenordic som också i år lanserat true core?, ett tillskott för hjärthälsa med sex patent i dess formula, samt true omega?, en ny torskleverolja av hög kvalitet helt utan fisksmak blandad med norsk camelinaolja. 

https://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/Dark-chocolate-with-olive-oil-associated-with-improved-cardiovascular-risk-profile


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status