SmartaSaker i Stockholm AB - Möt Dan Näslund, månadens innovatör!

Möt Dan Näslund, månadens innovatör!

Newsdesk 29/5 12:11

Alla som har provat fiska någon gång vet hur lätt det är att krokar fastnar i allt möjligt. Lösningen på problemet är en liten smidig ask som monteras på fiskespöt! Möt Dan Näslund ? innovatören bakom fiskedragshållaren Lurep.

Dan Näslund är norrlänning och uppvuxen Viksjö, en by några mil utanför Härnösand. Efter ett antal års studier hamnade Dan i Sollentuna där han sedan några år tillbaka bor med sin familj. Som inbiten fiskare var det inte oväntat att det är just ett produkt för sportfiskare som Dan utvecklat.

? Jag har alltid varit intresserad av sportfiske och ofta just spinnfiske där man använder lite olika typer av beten eller drag, berättar Dan. Alla som har provat fiska någon gång vet hur lätt det är att krokar fastnar i allt möjligt.


Fiske tillsammans med barnen blev startskottet

Idén om en produkt som skyddar draget när man inte fiskar fick Dan tidigt. När han fick familj och fiskade tillsammans med barnen blev behovet ännu större och han bestämde sig för att gå vidare med sin idé. Tanken var att kunna förvara draget skyddat men utan att behöva ta loss det.

Draget ligger skyddat i asken som monteras fast med kardborreband.


Lösningen blev en liten smidig ask som monteras på fiskespöt med kardborreband. Draget ligger skyddat inuti asken och behöver inte krokas av när det är dags att gå till nästa fiskeställe. Asken kan också användas för att förvara ett extradrag.

Processen med att utveckla produkten och fram till dess att den fanns ute på marknaden tog det cirka tre år.

? En stor del av tiden gick åt för att hitta rätt form på asken och se till att den uppfyllde den funktion som jag ville ha, säger Dan. Det blev rätt många prototyper i 3D-skrivare innan jag var nöjd. Jag fick flera tips av Start-up Stockholm under resans gång vilket var oerhört värdefullt.

Positiv respons och fler storlekar på gång

När det gäller produktionen så har Dan ett samarbete med ett företag i Nyköping som sköter själva tillverkningen. Vissa delar av själva ihopsättningen av produkten gör han själv med hjälp av några samarbetspartners i Sollentuna.

? Det är jättekul att produkten finns ute marknaden och att vi fått en sådan positiv återkoppling från många som uppskattar den, säger Dan. Just nu håller jag på och skissar på fler varianter som ska fungera för lite större storlekar på drag/beten. Något som många kunder har efterfrågat!

Läs mer på SmartaSaker:

https://www.smartasaker.se/sv/blogg/manadens-innovator/2019/05/19/maj-dan-naslund.html


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status