Jansäter Kommunikation - Motarbeta kvinnlig konkurrens och näthat. Hör Emely Crona Stenberg berättar HUR på BPW 3/9

Motarbeta kvinnlig konkurrens och näthat. Hör Emely Crona Stenberg berättar HUR på BPW 3/9

Newsdesk 27/9 11:30

?Heja Livet? är nätverket för unga kvinnor, där vi är med varandra, inte mot varandra," säger grundaren Emely Crona Stenberg som idag driver nätverket tillsammans med Carro Levy.

Heja Livet startade 2014 som en sluten grupp med ett 100-tal kvinnor på Facebook. En grupp som ville förändra synen på den image som finns gällande kvinnlig konkurrens, fördomar om kvinnors elakhet i grupp och näthat.

Ett av Sveriges största nätverk på Facebook ? från 100 till 57 000.
Responsen har varit stor och nu har Heja livet 57 000 medlemmar som delar med sig och får tillbaka uppmuntran, inspiration, glädje, stöd och mycket mer som hör livet till. Dagligen diskuteras boende, jobb, karriär, vänskap och psykisk hälsa. Detta samsas med fysiska event så att alla tjejer får träffas och skapa fin samhörighet mellan medlemmarna.

Heja Livet blev den pusselbit som saknades.
Kvinnor ville hitta ett forum för kvinnor, med kvinnor, av kvinnor. Ett forum med högt i tak, öppenhet och ärlighet, framåtanda och gemenskap. Receptet för att lyckas? Att samla många kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrund på en och samma plattform, är tillit. ?Svårare än så är det inte att spränga gränser och krossa fördomar om kvinnor i grupp?.

Nätverket är idag är ett registrerat bolag och drivs ideellt av grundaren Emely Crona Stenberg tillsammans med Carro Levy. Målet är att bibehålla den enkla och raka kommunikationen och den ärliga, öppna stämningen som redan finns i gruppen.

Heja Livet växer med samma grundvärderingar och motto som nätverket ?Där vi är med varandra. Inte mot varandra?

-Jag sitter med Heja Livet på alla kaffepauser, toalettbesök och tågresor. Har med mig gruppen i sängen, soffan och hissen. Det finns alltid en kommentar som ska lajkas, ett inlägg som ska delas eller en medlem som ska godkännas. Jag lever med och i gruppen vid sidan om allt annat.

De båda tjejerna vill utveckla nätverket med ett stipendium för att lyfta tjejer ännu mer. ?Vi ska vara modiga och sköra.? En podd Heja Livet, ska lanseras där många historier från nätverkets medlemmar kommer att finnas.

BPW, Business Professional Women i Malmö har lyckats bjuda in skånska Emely Crona Stenberg, som numera bor i Stockholm, till After Work den 3 oktober.

Välkommen till ett AW som du inte vill missa!

PS. Antalet platser är begränsat... först till kvar-principen gäller

Anmälan dig här

Om du vill veta mer

Kontakta: Åsa Krug, ordförande BPW, 070-671 80 05,  Asa.krug@radixab.se

BPW är ett nätverk där du träffar engagerade, inspirerande och kompetenta kvinnor från olika yrkeskategorier och åldrar. Vi har funnits ända sedan begreppet yrkeskvinnan gjorde sin entré på 1930-talet.
BPW är en träffpunkt för yrkesarbetande kvinnor i alla åldrar, från olika yrkesområden med olika erfarenheter. Hos oss hittar du den energi- och inspirationskälla som vi alla behöver. Förutom stöd och kamratskap får du också insikt i en mängd samhällsfrågor som kan vara avgörande i de vägval du ställs inför i livet.
BPW erbjuder personlig utveckling på alla plan, yrkesmässiga, ekonomiska och inte minst den svåra konsten att finna balans mellan familj, fritid och arbete. Du får möta kvinnor i näringslivet, organisationer och offentlig förvaltning via våra träffar, konferenser och utbildningar. BPW:s nätverk ger möjlighet till kontakter över hela världen.

BPWs fokusområden är:
Yrkeskarriär, på bredden och djupet men även ledarskap, fler kvinnor i ledande befattningar och styrelser
Ekonomi, lika lön för lika arbete, ekonomisk självständigt
Hälsa, jämställd hälsa men även medvetenhet och bättre balans mellan arbete och fritid


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status