KOMPASS - Nätverket KOMPASS deltagande vid Podcar City 10 Advanced Transit, Antwerpen

Nätverket KOMPASS deltagande vid Podcar City 10 Advanced Transit, Antwerpen

Newsdesk 22/9 20:46

Ann-Christin L Frickner är ordförande för KOMPASS påpekar att ?Det är otroligt viktigt att vi är med och bidrar med de underlag som KOMPASS medlemskommuner tagit fram om vad ett spårbilssystem kan innebära som ett miljöbra alternativ tillgänglig dygnet runt när du behöver det, samtidigt som vi behöver lära av de som driver frågan internationellt".

Konferensen Podcar City, den 10:e, samlade spårbilsexpertis från Europa, Amerika, Asien och Afrika. Just nu sker stora framsteg internationellt bl.a. industriella där ett nytt spårbilssystem kommer öppna i Sydafrika under hösten och ett nytt system beställts i Förenade Arabemiraten. Nya testbanor för spårbilar har byggts t.ex. i Kina, Mexiko och Israel. I Silicon Valley planerar San José State University utöka sin akademiska multidisciplinära spårbilsutbildning med en testbana genom finansiellt stöd från bl.a. Microsoft.

"Kompass bidrag är ovärderligt i diskussionerna såväl politiskt som med sin kunskap om sina kommunala samhällen där behov av nya trafiklösningar är nödvändiga", säger Magnus Hunhammar grundare av Podcar City konferensen.

?Det är viktigt att landstinget med sitt huvudansvar för kollektivtrafik anammar de nya rön som kommer fram, för att kunna skapa framtidens miljö- och klimatvänliga kollektivtrafik med resenärens nytta i fokus? ? säger Bosse Andersson, vice ordförande i beredningen för trafikplanering Stockholms läns lansting.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status