Next u - Next u blir stora hotellkedjans nya rekryteringsbolag

Next u blir stora hotellkedjans nya rekryteringsbolag

Newsdesk 24/5 08:00

Den 1 september öppnar Scandics nya signaturhotell Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstorg i Stockholm. I sin jakt på de 150 medarbetare som ska bemanna hotellet har Scandic valt att digitalisera rekryteringsprocessen och använda sig enbart av Next u:s nya mobila rekryteringssystem.

Samarbetet med Scandic Hotels blir startskottet för Next u:s nya mobila rekryteringsverktyg, som avskaffar det traditionella CV:t för gott. De jobbsökande registrerar sina uppgifter, genomför ett kort servicetest med frågor kring personliga egenskaper, attityd och gästbemötande, och i ett sista steg spelar in en kort film där de får presentera sig själva. Hela processen tar under 10 minuter.

? Det här är det första helt mobila verktyget i Norden. Alla rekryteringssystem utgår fortfarande från ett CV, vilket innebär att mobilen oftast inte är ett alternativ. Det mönstret vill vi bryta och istället fokusera på den jobbsökande. Själva ansökan bygger på ett test och en videolösning som tar hänsyn till framtiden istället för CV:t som ju bygger på din historik, säger Stefan Lidén, VD och grundare av Next U.

Söker servicestjärnor

Scandic har tidigare använt sig av alternativa rekryteringsmetoder, bland annat stora event med snabbintervjuer. Då intresset varit stort har processen tagit lång tid, vilket man i och med det mobila verktyget hoppas kunna effektivisera.

? Vi letar efter servicestjärnor som ska ge fantastiska hotellupplevelser för våra gäster och vi vet att de inte alltid kommer till sin rätt i ett vanligt CV. För oss är attityden och viljan det viktigaste och då måste vi hitta andra sätt att nå dem, säger Henrik Dider, HR-direktör, Scandic Sverige.

Rekryteringen är påbörjad

Rekryteringen av medarbetare till Downtown Camper by Scandic är påbörjad och verktyget finns tillgängligt genom https://www.scandichotels.se/downtowncamperjobb

För de som är nyfikna på att arbeta på Downtown Camper anordnas en mässa på Scandic Anglais den 4:e juni klockan 11-15. Där kan man få träffa rekryterande avdelningschefer och få veta mer om hotellet. Representanter från Next U kommer att finnas på plats för att guida i det nya rekryteringsverktyget. Ingen föranmälan krävs.


För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Lidén 
VD, Next u
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status