Videum AB - NIBE väljer iPoint Compliance Agent som stöd för kontroll av kemiska substanser i sina produkter

NIBE väljer iPoint Compliance Agent som stöd för kontroll av kemiska substanser i sina produkter

Newsdesk 25/10 12:24

? Vi på iPoint-systems AB är stolta att meddela att Nibe Industrier AB, har valt vår innovativa mjukvara iPoint Compliance Agent som ett kraftfullt verktyg i arbetet med att nå sina hållbarhetsmål.

iPoint-systems AB är dotterbolag till iPoint-systems gmbh, världens ledande leverantör av programvaror för produktbaserade lag- och regelefterlevnadsanalyser inom miljö och social hållbarhet, samt andra typer av hållbarhetsanalyser. iPoint har även utvecklat världens ledande plattform för konfliktmineralsrapportering. iPoint-systems gmbh har två gånger, 2012 och 2016, utsetts till Tysklands mest innovativa företag.

NIBE med huvudkontor i Markaryd är idag ett globalt företag med mer än 13,000 anställda i Europa, Nordamerika, Asien och Australien med fokus på att göra världen mer hållbar genom energieffektiva lösningar för inomhusklimat.

Effektiv hantering av kemiska substanser i produkter med iPoint Compliance Agent

Som global grupp omfattas NIBEs produkter av många internationella och nationella lagar inom områdena miljö och social hållbarhet, t.ex. den europeiska kemikalielagstiftningen REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals). iPoint Compliance Agent möjliggör en effektiv hantering av farliga material, då den med automatik kontrollerar och analyserar att substanser, kemiska blandningar, komponenter och material i produkter följer alla aktuella krav. Detta möjliggör på ett säkert, enkelt och flexibelt sätt efterlevnad av lagar, interna regler samt uppfyllande av kundkrav.

?Vi tycker det är väldigt spännande att NIBE har valt oss som partner? säger iPoints lokala Försäljningschef och VD, Ove Jonsson som är placerad i Videum Science Park i Växjö.

?Vi på iPoint ser fram emot att stödja NIBE i arbetet med att utveckla hållbara produkter, och därigenom aktivt bidra till att säkra en hållbar framtid? säger iPoints CEO Jörg Walden.

Presskontakt Sverige
Ove Jonsson, iPoint-systems AB, VD
+ 46 70 640 54 89
ove.jonsson(at)ipoint-systems.se

Globalt
Dr. Katie Boehme, iPoint-systems gmbh, Corporate Communications & PR
+49 (0) 7121 1 44 89-60
katie.boehme(at)ipoint-systems.de

Om iPoint
iPoint-systems är en ledande leverantör av mjukvaror och konsulttjänster inom områdena miljö och social lagefterlevnad, hållbarhet och cirkulär ekonomi. 250 större globala koncerner och 45,000 SME företag runt om i världen använder sig av iPoint för att styra, spåra, analysera och rapportera data genom hela värdekedjan. iPoints mjukvaror och konsulttjänster ger stöd i arbetet med att uppnå och ligga ett steg före lagar och krav som REACH, RoHS, WEEE, ELV, EHS, lagstiftning som berör konfliktmineraler och mänskliga rättigheter, samt andra utmaningar som berör produkter och leverantörskedjor.

iPoints programvaror ger kunderna ett cirkulärt helhetsperspektiv och möjliggör ett kontinuerligt arbete som inte bara stödjer lagefterlevnadsanalyser av produkter utan även ger inblick i produkters, leverantörskedjors och företags totala miljöpåverkan. För mer information besök www.ipoint-systems.com


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

NIBE

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status