Triple Steelix - Nio unga framgångsrika forskare kommer att delta i det internationella sommarsymposiet för avancerade stål, NSCAS

Nio unga framgångsrika forskare kommer att delta i det internationella sommarsymposiet för avancerade stål, NSCAS

Newsdesk 14/7 08:10

Om tre veckor börjar ?The Nordic Summer Colloquium on Advanced Steel?, ett två veckor långt sommarsymposium för unga doktorander från olika delar i världen som kommer att träffa ledande forskare och utvecklare från näringslivet, göra företagsbesök, delta i konferenser, presentera sina egna forskningsprojekt och utbyta idéer med svenska doktorander och alumni som deltog i förra årets upplaga.

Total deltar nio stycken doktorander från fem olika nationer. De har alla metallurgi och avancerade stål som forskningsområden och är verksamma i några av världens mer välrenommerade universitet såsom University of Cambridge i England, McMaster i Kanada, Max Planck Institute i Tyskland, Indian Institute of Technology i Indien och University of Tampere i Finland. Schemat är intensivt och varierande. De kommer att besöka och presentera sina forskningsprojekt till ledande forskare och utvecklingsavdelningarna på ABB i Västerås, Outokumpu i Avesta, Ovako i Hofors, Sandvik i Sandviken, SSAB i Borlänge och forskningskoncernen för industriell förnyelse Swerea i Stockholm.

- Vi har märkt ett ökat intresse sedan succén från förra året. Vår stålindustri ligger i framkant när det gäller teknikutveckling och är väldigt duktiga på att utveckla nischade produkter. Det blir allt viktigare att locka spjutspetskompetens till sig för att behålla sin ledande position i framtiden. Våra bolag är internationellt kända för sina högteknologiska produkter men det är inte lika känt att så många ligger samlade här. Därför är det viktigt att vi visar upp oss internationellt och visar vilken spännande industriell åder vi har här i regionen hur det är att bo här, säger projektansvarige Elisabeth Dahlstedt som arbetar med Attraktivitet och Kompetensutveckling på Triple Steelix 2.0.

Förutom ett intensivt och krävande program kommer doktoranderna att få chansen att lära känna Sverige och regionen runt Bergslagen lite bättre. Kommunerna i Borlänge, Hofors, Västerås, Avesta och Sandviken agerar värdar efter varje företagsbesök och visar kända turistmål och olika lokala events. Högskolorna i Gävle, Dalarna och Luleå Tekniska Universitet anordnar tillsammans en akademisk dag för djupare vetenskapligt utbyte, dit forskarna på de deltagande bolagen och alumni från förra året är inbjudna. NSCAS deltar även i den internationella konferensen High Tech Steel Conference, HTSC, 15 augusti i Borlänge.

Jan Andersson, högsta ansvarig och Processledare på innovations och utvecklingsorganisationen Triple Steelix 2.0 passar på att tillägga: - Vi gläds över att detta sommarsymposium har nått en så pass hög nivå. Det hade det inte kunnat bli utan all hjälp från alla deltagande parter som tar emot och engagerar dessa framtidens forskare. Utveckling och kompetens är viktigt för stålindustrin i regionen. NSCAS har potentialen att bli ett eftertraktat symposium med tyngd och relevans som kan bidra att sätta svensk stålindustri och innovation på kartan.

?The Nordic Summer Colloquium on Advanced Steel? startar 09:00 den 8 augusti på Framtidsmuseet i Borlänge och pågår fram till 19 augusti i Stockholm för en diplomceremoni och avslutningslunch på Jernkontoret i Stockholm.

För mer information vänligen kontakta:

Elisabeth Dahlstedt, Projektledning Attraktivitet och Kompetens, Triple Steelix 2.0. Mobil 070-322 37 99 Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

SSAB SCA Sandvik

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status