Privat- och Offentliganställdas förbund, POA - Nu lanserar vi POA, Privat- och Offentliganställdas förbund.

Nu lanserar vi POA, Privat- och Offentliganställdas förbund.

Newsdesk 4/3 15:01

POA är en arbetstagarorganisation som välkomnar alla i yrkesverksam ålder.
Vi tycker om alla andra också, utom de som är dumma. 


Efter vinterns ?skandaler? i fackföreningsrörelsen funderade vi mycket kring frågor om hur det kan komma sig att många fackförbund tycks ha svikit sina ideal. Svaret vi kom fram till är att det har de inte. De har bara inte hängt med i samhällsutvecklingen och den förändrade syn som råder på företagande, arbetsledning, anställningar och anställningsvillkor. De tycks inte vilja ta något större samhällsansvar för att hjälpa till att införliva de i utanförskap i de arbetandes gemenskap. Inte heller har de hängt med i utvecklingen i synen på auktoriteter. Det funkar inte längre att vara en skitstövel till chef. Det funkar heller inte att bete sig som en gamla tiders fackpamp. Framförallt funkar det inte att som facklig företrädare glida fram på en räkmacka när medlemmarna sliter hårt utan att få någon större valuta för sina dryga medlemsavgifter.

Droppen för oss var när 15 000 personer i protest lämnade fackförbundet Kommunal och i princip alla övriga fackförbund utom Syndikalisterna, SAC, var avogt inställda och avvisande till att acceptera dem som medlemmar.

Eftersom SAC:s verksamhet bygger på direktdemokrati som många är ovana vid så finns det många som väljer att avstå från ett medlemskap där. Av den anledningen har vi nu bildat POA för alla de som inte känner sig hemma i något av de övriga fackförbund som finns, eller som inte accepteras som medlemmar på grund av att de har ?fel? yrke. POA är ett fackförbund som bygger på representativ demokrati och som tar sikte på samverkan och samarbete mellan företag och anställda snarare än konflikt.

POA kommer att jobba för att förändra synen på arbetsmarknaden och synen på relationen mellan arbetsgivare och dess anställda. Vi tänker också sudda ut gränserna mellan arbetare och tjänsteman då den fackliga och avtalsmässiga uppdelningen mellan de grupperna är något som hör forntiden till.

POA värnar ett jämlikt samhälle och en jämlik arbetsmarknad. Vi kommer inte att beteckna oss i termer av feminism, utan snarare ekvilibrism, då jämlikhet som borde vara något självklart enkelt inte blir det om ingen klarar av att balansera de villkor som ges. I POA gör vi inte skillnad på folk och folk. Vi välkomnar alla som vill vakna på morgonen och tycka att det är roligt att gå till jobbet och som vill känna sig nöjda med dagen när de går hem igen på kvällen. Vi välkomnar alla de som vill drivas av en yrkesstolthet och som levererar det som är rimligt att förvänta sig av dem. Vi välkomnar de lata smitarna och snyltarna också, för vi tror att vi kan ha en positiv inverkan på deras inställning till arbete. Framförallt ska vi tala om att den som drivs av lustar har roligare och orkar mer än den som drivs av måsten. Vi vill att våra medlemmar hela tiden ska visa arbetsgivarna att det lönar sig att satsa på dem och att det inte blir så dyrt om arbetsgivaren är lyhörd i de samtal vi för.

Ni kommer att höra mer om oss i framtiden. Under tiden finns mer info på www.poa.nu

Väl mött

Christian Schlater
Ordförande, POA


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status