Connectitude - Nu tänds Malmös nya IoT-stjärna

Nu tänds Malmös nya IoT-stjärna

Newsdesk 13/7 09:57

För cirka ett år sedan startades Connectitude med syfte att digitalisera industrin och generera nya värden. Redan nu har man samarbete med flera stora svenska industriföretag och en IoT-plattform som kontinuerligt utvecklas i takt med nya spännande uppdrag. Planerna för tillväxt är aggressiva och med nuvarande 30 anställda har man redan vuxit ur sina lokaler. Till hösten flyttar man därför till bättre anpassade lokaler på hela 1000 kvm mitt i centrala Malmö.

Efter många år inom IT- och automationsbranschen såg duon Johan Nilsson och Richard Houltz ett stort behov av uppkopplade enheter inom industrin. Man insåg att bästa sättet att hjälpa kunderna inte var ett renodlat konsultbolag, inte heller en produkt med syfte att lösa alla problem. Lösningen låg istället däremellan; att rådge företag redan i ett tidigt skede samtidigt som man utnyttjar befintliga IoT-plattformar för att snabbt kunna komma igång. Då kan man istället fokusera på värdet av IoT, inte på själva implementeringen.

Johan Nilsson, VD för Connectitude, menar att satsningarna inom IoT och digitalisering nu kommit igång på allvar: ?

?Där företagen förut såg problem ser man nu möjligheter och många har därför resurser avsatta i sin budget för att arbeta med digitalisering.

Att man har stor tro på potentialen tydliggörs av att Connectitude nu flyttar till Malmös kommande entreprenörscentrum vid Gustavs Adolfs Torg. Här kommer det att finnas café, konferenslokaler och en hub med start-ups på de nedre planen. De tre översta våningarna tar Connectitude över med sitt nya kontor.

Connectitudes CXO Richard Houltz, som är ansvarig för upplevelsen av de tjänster företaget tar fram, ser att man har ett unikt erbjudande: ?

?Utmaningen är att kunna erbjuda en holistisk syn samtidigt som man har koll på detaljerna. Det innebär att förstå hur en signal går från en sensor genom styrsystemens infrastruktur hela vägen upp i molnet. Därefter ska den lagras och tolkas på ett smart sätt för att kunna hitta ner till oss människor via en smakfull och värdeskapande användarupplevelse.

Det är de anställdas breda erfarenhet inom såväl automationsbranschen som IT- och webbutveckling som har gjort detta möjligt. Connectitude söker nu aktivt både fler anställda och nya uppdrag som utvecklar företaget.

För information kontakta

Richard Houltz, CXO
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status