Guidly Experiences AB - Ny app gör Augmented Reality med ljud

Ny app gör Augmented Reality med ljud

Newsdesk 27/9 13:29

En bra berättelse, en fantastisk ljudupplevelse, och en intressant plats. Det är de tre komponenter som Guidly Experiences AB använder för att skapa unika upplevelser i stadsrummet. Med den nysläppta appen Guidly och fem nyproducerade ljudvandringar skapar företaget nya möjligheter i en trend som bara växer sig starkare.

- Augmented Reality är på stark frammarsch, och med Pokémon Go har trenden tagit ett gigantiskt steg framåt. Nu har det blivit mainstream att mobiltelefonen används för att uppleva staden och utforska den. Med appen Guidly kan vi skapa en typ av platsspecifika ljudupplevelser som inte funnits för mobiltelefoner förrän nu, säger Guidlys VD Johan Salo.

I Guidly kan användaren uppleva starka berättelser, på platserna där de utspelar sig. Användaren börjar på en bestämd punkt och följer en pil i telefonen. Historien berättas sedan både när användaren rör sig och när användaren stannar för att utforska konkreta platser. Ljudet lägger på ett lager som gör att också det som inte syns i verkligheten blir synligt för användarens inre öga.

- Ännu så länge är ljudet det starkaste medium som finns när det gäller att förstärka verkligheten, säger Fredrik Pålsson, innehållschef på Guidly Experiences. Ljud är intuitivt och samtidigt som du lyssnar kan du ha fullt fokus på omgivningen. Att röra sig i spännande miljöer är en sinnlig upplevelse, och ljudet förstärker den känslan. Så efter succén med poddradio och ljudböcker, tror vi att platsspecifikt berättande blir nästa stora område för ljudberättandet.

De första rundor som Guidly släpper har kommit till med stöd från Kulturbryggan och de är spridda över landet. I samarbete med SF-bokhandeln släpper Guidly den här veckan två nyskrivna urban fantasy-rundor, som upplevs på plats i Stockholm och Malmö. Och i samarbete med tre stadsmuseum i Norrköping, Hörby respektive Köpenhamn släpper Guidly också tre kulturhistoriska rundor under oktober: en om Moa Martinsons barndom, och två om 1880-talsförfattaren Victoria Benedictssons liv och författarskap.

- Vi har gjort våra första fem rundor som ett slags showcase för att visa vad som är möjligt. Nu har vi inlett kontakter med några av de stora innehållsägarna i landet, för att bygga partnerskap och fylla appen med mer högkvalitativt innehåll, avslutar Johan Salo.

Guidly finns för iPhone. För mer information, kontakta:

Johan Salo, VD: 073-990 20 23
Fredrik Pålsson, innehållschef: 0703-84 62 32
Pressbilder: www.guidly.se/press
Länk till appen Guidly: https://appsto.re/se/DOOs-.i


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status