Elmia AB - Ny avdelning på Elmia Wood: Nu är tiden mogen för drönare i skogsbruket

Ny avdelning på Elmia Wood: Nu är tiden mogen för drönare i skogsbruket

Newsdesk 16/2 07:10

På årets Elmia Wood 7-10 juni får det obemannade flyget en egen avdelning kallad Drone Zone. Mässan samarbetar med UAS Forum Sweden som arrangerar landets ledande konferens inom området. De i sin tur samlar experter och leverantörer.

? Min förhoppning är att besökarna på Elmia Wood åker hem med insikten att drönare, det är ingen framtidsvision utan mogen teknik, färdig att användas i skogsbruket. Det säger Hans Thunander, jägmästaren som redan arbetar med drönare i skogen.

? Det blir föreläsningar och uppvisningar flera gånger varje dag. Utställare blir ledande leverantörer av tillämpningar och utrustning, säger Urban Wahlberg vid UAS Forum.

Drönare är inte helt nytt på Elmias skogsmässor. Enligt Hans Thunander visade man förra gången upp framtidsteknik, för att inspirera skogsbranschen till nya användningsområden. Idag är det ett moget verktyg, redo att användas.

? För mig är drönaren en kikare som ser runt hörn. Det är ett lika naturligt hjälpmedel som annan teknik vi redan använder, säger han.

En överblick över stora områden

Drönare har fått en stämpel av kameraövervakning. Det är inte syftet i skogen. Istället handlar det om att få överblick över större områden och med hjälp av olika typer av sensorer till exempel hitta vindfällen, spåra stressade träd, räkna vilt och så vidare.

? Tänk att slippa gå och köra över hela arealen efter en storm. Med drönaren kan man koncentrera insatserna dit skadorna finns, ger Hans Thunander som exempel.

Genom att Elmia Wood hålls ute i skogen, kommer drönarna att demonstreras under realistiska förhållanden. Besökarna kommer att med egna ögon se nyttan i praktisk användning.

Drone Zone har sin plats på Elmia Woods storskaliga skogsslinga.

? Mässan ska vara platsen där det internationella skogsbruket hittar den senaste tekniken och tillämpningarna. Drönare blir en allt viktigare del av skogsbruket inom den närmsta framtiden, och därför har de sin givna plats på världens största skogsmässa, säger Jakob Hirsmark, projektledare för Elmia Wood.

Elmia Wood 7-10 juni

Elmia Wood är världens ledande skogsmässa och arrangeras vart fjärde år utomhus i skogarna söder om Jönköping. Förra Elmia Wood (2013) hade över 500 utställare, 50 000 besökare från hela världen och bevakades av den internationella branschpressen. 7-10 juni 2017 samlas den globala skogsnäringen återigen.

www.elmiawood.com

Kontakt

Mässansvarig Jakob Hirsmark, tel +46 36 15 22 14,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status