Lightfinder AB - Ny digital mentorstjänst skall hjälpa startups ur startblocken

Ny digital mentorstjänst skall hjälpa startups ur startblocken

Newsdesk 19/9 07:00

Nu lanseras Lightfinder mentor, en digital tjänst som riktar sig speciellt till startups. Tjänsten är tillgänglig på svenska och engelska och sätter fokus på att hjälpa startups att snabbt kommersialisera sina affärsidéer. Bakom tjänsten står Annette Melander Berg, som fick idén via sitt engagemang som startup-mentor.

?Jag tycker att det är otroligt inspirerande att coacha startups, men samtidigt kände jag att jag inte riktigt räckte till tidsmässigt. Jag skulle vilja hjälpa fler bolag.?

Det säger Annette Melander Berg, VD och grundare av Lightfinder AB, om hur idén att digitalisera sig själv kom till. Annette är engagerad som mentor i bland annat acceleratorn Think, och hon arbetar även med investeringsprocesserna i Preventic Future, som har fokus på att investera i tidiga bolag. Detta har gett en god inblick i vilka utmaningar som startups står inför. Cirka vart tredje bolag går i konkurs inom en 3-årsperiod, och många upplever att man inte får den tillväxt man vill ha eller får sin affärsmodell att lyfta. Genom sitt engagemang som mentor har hon kunnat göra skillnad men i egna ögon inte tillräckligt mycket. En slutsats var att försöka göra mentorskapet mer skalbart genom att digitalisera en del av processen:

?Jag har helt enkelt tagit delar av det som jag gör som mentor och skapat en tjänst som ger hjälp till självhjälp. Alla har ju inte förmånen att bli antagna till en accelerator och liknande program. Man får guidning, mallar och stöd för att göra en hel del av arbetet själv som startup, och sedan finns jag tillgänglig och kan stötta, men det är en betydligt mindre insats i tid och jag hinner hjälpa många fler. Sedan är det självklart så att jag ser möjlighet att koppla på fler mentorer i nästa steg och öka skalbarheten rejält.?

Några startups har redan hunnit prova tjänsten. Johan Åkesson på Incruit, ett bolag som genomgått Thinks framgångsrika acceleratorprogram, har även använt sig av Lightfinder mentor:

?Vi fick snabbt korn på vilka frågor som var viktiga för oss att ta ställning till för att komma vidare. Det underlättade också att få en tydlig färdplan att hålla sig till och det hjälpte oss att hålla fokus. Lightfinder mentor hjälpte oss helt enkelt att bli redo för nästa steg.?

Lightfinder mentor finns tillgänglig på svenska och engelska på mentor.lightfinder.se.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status