ESBRI - Ny forskning i tidningen Entré: Företagande ger snabbare integration

Ny forskning i tidningen Entré: Företagande ger snabbare integration

Newsdesk 21/12 05:24

Att starta företag kan vara en genväg till integration. När utlandsfödda entreprenörer skapar nätverk och letar resurser lär de sig om det nya hemlandets kultur. På samma gång knyter de starkare band till sina ursprungsländer. Det visar Quang Evansluong i sin avhandling.

? Att starta företag innebär att man måste ta kontakt med många olika aktörer i det svenska samhället, till exempel nya kunder eller leverantörer. Nyföretagare behöver expandera sitt nätverk, hitta nya svenska partners och organisationer. Det innebär att de måste förstå det svenska samhället, språket, hur man utvecklar nätverk och skapar förtroende i Sverige. Genom sådana affärsaktiviteter blir företagarna samtidigt integrerade i det svenska samhället.

? När man ska utveckla utlandsföddas entreprenörskap är det jätteviktigt att ge dem verktyg för att öka kopplingarna mellan Sverige och sitt ursprungsland. Det är viktigt både för individerna och för Sverige.

Det säger Quang Evansluong som har disputerat vid Jönköping University. Han är en av många forskare som intervjuas i det aktuella numret av ESBRIs tidning Entré.

I Entré nummer 4, 2016 rapporterar vi också om globala innovationsnätverk, mikrofinansiering som kan förlänga fattigdom, hur born global-företagen omarbetar sina affärsmodeller för att behålla konkurrenskraften, att rädslor på jobbet hämmar kreativiteten, och mycket mer.

Forskningen kommer bland annat från Linnéuniversitetet, Handelshögskolan i Stockholm, Lunds universitet, Umeå universitet, KTH, Blekinge tekniska högskola, Chalmers och Karlstads universitet.

I Entré hittar du dessutom alltid ?Åsikten?, notiser, boktips och andra aktualiteter inom entreprenörskaps-, innovations- och småföretagsområdet.

Entré finns att läsa som pdf på www.esbri.se
Kontakta Åse Karlén för mer information:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status