Business Region Skåne - ?Ny kulturfestival till Skåne i sommar: Festival of Sacred Arts

?Ny kulturfestival till Skåne i sommar: Festival of Sacred Arts

Newsdesk 18/5 07:00

Skåne får en ny festival när Festival of Sacred Arts startar i Skanör Falsterbo 11-14 augusti. Festivalen är den första i sitt slag i Skandinavien där det heliga i olika konstarter står i fokus. Allt omges av Skanör Falsterbos vackra natur.

Under Festival of Sacred Arts får besökaren uppleva gospelmusik i ?Gospel by the beach?-konceptet där amerikanska gäster och en mäktig kör står för musiken. Dessutom bjuder festivalen på jazz i medeltida valv, midnattsbarock och sensationella röster från när och fjärran. Festival of Sacred Arts låter allas sinnen kittlas av skönheten i konsten och poesien, med vinden i håret och soldränkta stränder.

? Den konstnärliga idén bakom festivalen utgår från att besökaren kan söka efter det heliga i olika konstarter och detta i relation till naturen. Vad som kan anses vara heligt är ytterst personligt och är en utgångspunkt för ett spännande resonemang. Under dessa sensommardagar kan man uppleva musik, konst, drama, poesi och natur, samt ta del av och aktivt delta i debatt och diskussion. Med en festival av detta slag vill vi öppna upp för en unik scen i Norden där lokala utövare kan inspireras av internationella gäster och utbyta erfarenheter säger Robert Bennesh, projektledare Festival of Sacred Arts och organist i Skanör-Falsterbo Församling.

? I och med detta event breddas Skånes sommarscen och det känns väldigt intressant att Skanör Falsterbo i och med festivalen nu lyckas attrahera artister av världsklass som besöker Sverige för första gången. Eventet stärker Skåne ytterligare på den internationella musikkartan, säger Kristina Fältskog-Edqvist, projektledare på Event in Skåne.

Den huvudsakliga scenen, utöver kyrkorna i Skanör och Falsterbo, är Falsterbo Strandbad som görs om till en utomhusscen. Med den nybyggda fastigheten som scen erbjuds publiken en unik upplevelse av konstnärliga intryck mitt i naturen där musik möter havets vågor.

Mer information:

För fullständigt program och mer information besök www.festivalofsacredarts.se där informationen kontinuerligt uppdateras.

Biljettförsäljningen administreras av Ticketmaster, och biljetter finns att få från 100 kr.

Kontakt:

Robert Bennesh
Projektledare, Festival of Sacred Arts
Organist, Skanör-Falsterbo Församling Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status