SvenskPress.se - ?Ny ledning och styrelse på Sitab

?Ny ledning och styrelse på Sitab

Newsdesk 9/11 09:57

Det framgångsrika verkstadsföretaget SITAB, Sandvikens Industriteknik AB, höll nyligen bolagsstämma och presenterar nu en ny organisation som är rustad för att utveckla verksamheten ytterligare i framtiden.

Grundaren och eldsjälen Stenna Holmström koncentrerar sig hädanefter på det strategiska arbetet i styrelsen och lämnar över vd-rollen till sonen Emil Holmström.

Dessutom har man rekryterat en extern styrelse med spetskompetens inom produktion, marknad och ekonomi från verkstads- och processindustrin.

Det är en rutinerad liga med Peter Larson, tidigare vice VD i Sandvik, som blir ny styrelseordförande. Han ser mycket positivt på företagets framtid.

? Det känns fantastiskt spännande att få vara med och utveckla Sandvikens ledande industriteknikföretag och vi har stora förhoppningar om att kunna expandera verksamheten på ett framgångsrikt sätt.

Övriga som är nya i styrelsen är Olle Wijk, tidigare teknisk direktör på Sandvik SMT och Anders Pettersson, vd på maskinleverantören Intercut samt grundaren av Kramtec, Ulf Öberg som är specialicerad på maskinförsäljning. Styrelsen kompletteras med Stennas andre son Martin Holmström som även han arbetar operativt i verksamheten.

? Det här känns som en mycket bra och naturlig utveckling, säger Stenna. Nu får jag en roll där jag kan coacha Emil som ny vd samtidigt som grabbarna får ett stort stöd och massor av nya kunskaper genom den här kompetenta styrelsen.

På det första styrelsemötet konstaterades att alla hade samma uppfattning och målsättningen är hög när det gäller både nya affärsområden och marknader.

? Det känns mycket spännande med den här laguppställningen, säger Emil. Genom att bredda kundsegmentet så måste vi öka kraven på oss själva och verksamheten för att nå ytterligare tillväxt och expansion.

Fokus ligger nu på en nulägesanalys och att organisera sig i första hand för den svenska marknaden och att kunna bistå processindustrin som pappersindustri, järnverk och stålverk med kunskap, service och reservdelar. Men även andra marknader som maskinutrustning till gruvindustrin och malmfälten är av intresse att intensifiera i framtiden liksom att utveckla samarbeten i övriga Norden.

Om Sitab:
Sitab tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service.
Bolaget har 60 anställda med moderna och välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

För mer information kontakta
Emil Holmström
VD, Sitab
Mobil: 070-510 83 14
E-post:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Sandvik

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status