FORES - Ny rapport: Storbritanniens strategi för företagsinriktad ekonomi

Ny rapport: Storbritanniens strategi för företagsinriktad ekonomi

Newsdesk 11/7 06:00

Under premiärminister David Cameron genomförde Storbritannien satsningen ?The red tape challenge? för att minska regelbördan för företag. I en ny rapport från Fores kan du läsa om hur den fungerade och vilka resultat den gav.

En av huvudpoängerna var att försöka använda det som ibland kallas ?the wisdom of crowds?, att få till ett brett samtal och få in kloka tankar och idéer från en bred grupp som berörs av regleringar. Det går inte att säga att satsningen var en entydig framgång. Men jag tror ändå att det fanns en sund kärna i tanken att de som berörs kan se problemen och bidra med lösningarna. Dessutom är det lite oroande att regelförenklingar verkar ha försvunnit från det svenska politiska samtalet efter att Alliansen misslyckades med sitt mål att minska regelbördan med 25 procent 2006?10.

Sverige ligger bra till i flera olika internationella jämförelser av villkor för företagande. Samtidigt tillkommer ständigt nya regler på grund av högre miljöambitioner, oro för nya kriser, ny teknik som behöver regleras med mera. Andra länder bedriver också ett regelförenklingsarbete och Sverige behöver arbeta aktivt för att hålla jämna steg med utvecklingen.

Jag hoppas att rapporten ska vara intressant läsning och att den kanske kan inspirera till några rader om regelförenkling, så att frågan kommer upp på agendan igen.

Rapporten är bifogad och går även att finna på: http://fores.se/policy-paper-storbritanniens-strategi-for-foretagsinriktad-ekonomi/

Vänliga hälsningar,

Andreas Bergström

Vice vd, Fores


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status