Åsa Kax design AB - Ny svensk designgrupp satsar internationellt från start. Swedish Creatures består av sex professionella kreatörer ? alla kvinnor, födda under fyra årtionden.

Ny svensk designgrupp satsar internationellt från start. Swedish Creatures består av sex professionella kreatörer ? alla kvinnor, födda under fyra årtionden.

Newsdesk 7/11 08:56

De träffades i ett forum på internet, där de diskuterade mönsterformgivning, illustration och förutsättningar för kvinnliga, kreativa entreprenörer. Trots att de tillhör olika generationer, har olika bakgrund, utbildning och konstnärlig stil upptäckte de att de har mycket gemensamt ? kreativitet, kvalitet, genomtänkta idéer, ambitioner och entreprenörskap. Swedish Creatures menar att mixen av erfarenheter och skolning är en näringsrik mylla för kreativ och affärsmässig utveckling.

?Vi är sex väletablerade designentreprenörer som vill satsa på våra karriärer i Sverige och internationellt och det gör vi bättre tillsammans än var och en för sig?, säger Sabina Wroblewski Gustrin som tog det första initiativet till gruppen. ?Att vara fler ger större ekonomisk styrka och mer mod, vilket också bidrar till varje medlems eget entreprenörskap. Vårt mål är att bli en självklar del av svensk designexport.?

?Att skapa mönster och illustrationer med ett gemensamt ramverk av färgskalor och inspira­tionskällor utmanar, utvecklar och ger nya perspektiv på vad varje designer inom Swedish Creatures kan åstadkomma?, säger Åsa Kax. ?Och vi tror att vi är unika i Sverige genom att vi bildar en grupp i vår nisch som tillsammans möter världsmarknaden.?

Swedish Creatures första kollektion ?Creatures? lanseras i New York 22?24 maj 2017. Kollektionen är inspirerad av ?flora, fauna, folklore, folks and fashion? ? sett ur ett svenskt och skandinaviskt perspektiv.

Följ Swedish Creatures designresa på Instagram: @swedishcreatures


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status