Danske Bank Sverige - Ny undersökning: Startups drömmer om internationell expansion

Ny undersökning: Startups drömmer om internationell expansion

Newsdesk 22/11 07:00

Startupbolag drömmer om internationell expansion främst i Europa och USA men Kina kommer starkt som alternativ. De tre största utmaningarna för startups som vill växa internationellt är kunskap om den lokala marknaden, kontaktnät på plats och finansiering.

En ny undersökning gjord av Ipsos på uppdrag av Danske Bank visar att även byråkrati och kunskap om lagar och regler utgör hinder för att göra verklighet av sina drömmar. Den svenska startupen tänker globalt redan i ett tidigt skede. När man planerar för nästa steg är det främst Europa som är målet tätt följt av USA. Men allt fler har fått upp ögonen för Kina.

Undersökningen visar bland annat detta:

  • Nästan alla, 96 procent av de intervjuade företagen uppger att de har ambitionen att finnas på fler marknader utanför Sverige
  • 40 procent vill nå den kinesiska marknaden, 23 procent svarar att de vill etablera företaget i Kina och 26 procent uppger att de vill sälja sina produkter eller tjänster till den kinesiska marknaden
  • 64 procent ser finansiering som en av de största utmaningarna för att expandera till fler marknader

I ett led att stötta svenska startups att våga satsa i Kina lanserar Danske Bank nu ett acceleratorprpgram, nHack, som ska hjälpa företag med etablering, kontaktnät och finansiering.

- Det är intressant att så många startups vill nå den kinesiska marknaden. Genom nHack kan vi hjälpa dem att testa sina affärsidéer i Kina och få ett kontaktnät som kan vara svårt att finna på egen hand, säger Berit Behring.

- Kina har en stark och framstående roll både när det gäller frihandel och innovation och även en stark tillväxt som är intressant för svenska företag. En närvaro i Kina kan ge nordiska företag konkurrensfördelar men också möjlighet att lära av andra lokala företag, fortsätter Berit Behring vd Danske Bank Sverige.

Fritjof Andersson från svenska bolaget Relation Desk delar insikterna som undersökningen visar.

- Jag har väldigt stor respekt för att den Kinesiska marknaden fungerar fundamentalt annorlunda från den Svenska. Jag håller med det undersökningen pekar på, att startups behöver hitta en bra lokal partner och behöver få koll på kinesiska lagar och regler. Om nHack håller vad det lovar så ser det väldigt intressant ut inför en expansion i Kina, säger Fritjof Andersson grundare av Relation Desk

Relation Desk, är ett verktyg för att hantera kommunikation och analys i sociala medier, bolaget finns även på The Hub, den digitala plattformen som samlar nordiska startups.

För mer information om undersökningen, se bifogat dokument.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Danske Bank

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status